31.8 C
Shah Alam
Thursday, 23 September, 2021

TERKINI

Bagaimana Nak Sukses Memancing Di Port Sangkar Ikan

  Sudah sekian lama kawasan ternakan ikan di dalam sangkar menjadi lubuk pemancing melepaskan gian. Sama ada korang memancing di atas sangkar ikan atau menggunakan...

Spesies Saiz Gergasi Yang Hampir Berstatus Naturalisasi

  Kebelakangan ini, kemasukan ikan berstatus pendatang ke perairan negara semakin meriah umpama pemain bola sepak. Jika dulu ia dibawa masuk untuk tujuan sumber makanan,...
Shah Alam
few clouds
31.8 ° C
31.8 °
28.8 °
55 %
3.1kmh
21 %
Thu
32 °
Fri
28 °
Sat
30 °
Sun
31 °
Mon
30 °

UMPANPEDIA

Berita

Jordania Jigging Mukah

  Jordania Jigging Mukah Oleh: Pashaa Rimbabarra Anglers Oo   Salam sejahtera salam satu hobi dari kami. Kali ini kami ingin berkongsi pengalaman meneroka lautan Kampung Judan, Mukah,...

Trip Throwback – Lembik Diasak Ikan Predator

  Trip yang dianjurkan oleh seorang kenalan dari sebuah kilang bersebelahan dengan Kompleks Kumpulan Karangkraf boleh disifatkan trip mengejut juga setelah notis pelawaan agak singkat....

Trip Throwback – Komplot Santai Memancing Di Togok

  Pancingan togok bukanlah jenis pancingan yang sentiasa menjadi perbualan pemancing, namun ia sangat popular bagi pemancing zon selatan. Kos yang dikeluarkan tidaklah terlalu besar...

Bersantai Di Rumah Rakit Pak Lim

  Oleh: Kamal Malisa   Daerah Sepang, Selangor sememangnya terkenal sebagai destinasi memancing. Di sini jugalah terletak muara Sepang Besar, Bagan Lalang. Destinasi popular bagi kaki pancing...

TIP & D.I.Y

INFO SPESIES

Xtvt

Korang Tanya Umpan Jawab – Paduan Sambungan Tali Pancing??

  SOALAN: Selamat hari raya min. Kalau saya gunakan tali utama (braided atau mono) 20lb dan perambut juga 20lb… adakah ia sepadan atau ada standard keseimbangan...

Wacana: Jarak balingan penentu strike??

  Ada pemancing yang berkata, jika berkehendak ikan yang besar, maka balingan umpan mestilah jauh ke tengah laut atau sungai. Ada pula yang berkata, ikan besar...

Panduan Kelengkapan Barangan Trip Laut Dalam!!

  Walau di mana jua lokasi dan aktiviti yang dilakukan, kita perlu meletakkan faktor keselamatan di tempat pertama, kemudian barulah memancing. Di antara keperluan wajib untuk memancing...

Macam²

Pengalaman Netizen Mengail Ikan Kitang

  Walaupun ikan ni kurang popular, tapi ada jugak orang suka cari ikan ni. Nak pancing senang je... ada yang guna umpan udang kopek, ada...

Ramai Yang Terkejut Spesies Keempat Termahal Di Sarawak Rupanya Ikan Ini

  Jika di Semenanjung, ikan-ikan air tawar dari Sungai Pahang sememangnya terkenal dengan kelazatan dan harganya yang tinggi. Cerita yang hampir sama turut berlaku di...

Jangan Buat Perangai Kalau Join Trip Trekking Sungai Pegunungan

  Jika dibandingkan metode pancingan yang ada, pancingan di sungai pegunungan merupakan metode yang paling mencabar dan memenatkan. Lebih-lebih lagi jika perlu trekking berkilometer jauhnya...
error: Hello. Cannot.
© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd 🐠 Dikendali Oleh Astro Group