27 C
Shah Alam
Wednesday, 24 October, 2018

TERKINI

Wacana : Apa Makna SIFU Dalam Dunia Pancing?

  Bila bercakap tentang SIFU, tidak dapat tidak akan ia mengaitkan dunia mempertahankan diri khusus kung fu. Dari filem-filem kung fu inilah melonjakkan istilah sifu yang...

Korang Tanya Umpan Jawab -(S6S4)- Buru sebarau tengkujuh?

  SOALAN:   Apa yang menyebabkan kaki casting sering membuat trip casting memburu sebarau sewaktu musim tengkujuh di Tasik Kenyir? Apa yang special sangat?   JAWAPAN:   Bagi beberapa spesies ikan sungai pergunungan seperti sebarau,...
Shah Alam
broken clouds
27 ° C
27 °
27 °
88%
2.1kmh
75%
Thu
29 °
Fri
25 °
Sat
27 °
Sun
28 °
Mon
29 °

UMPANPEDIA

Berita

Menjerat Lee Koh Liar Sungai

  (Oleh: KD Negri)   Kalau sesiapa yang biasa memancing ikan lee koh di kolam berbayar, pasti faham bagaimana susahnya untuk memujuk ikan ini memakan umpan. Walaupun susah,...

Trip Tenggiri : Jigging VS Live Bait

    Apabila diberitakan oleh tekong tersohor perairan Pelabuhan Kelang iaitu Pokmud, bahawa tenggiri ditemui memasuki salah satu kawasan boya, berhampiran dengan kawasan kapal parkir, saya segera...

Komplot Terjah Pacak Hari Sukan Negara (video)

  (Oleh : KD Negri) Ia umpama satu pengikhtirafan tidak rasmi bagi arena sukan memancing tanah air apabila Jabatan Belia dan Sukan Selangor, menyenaraikan aktiviti memancing...

Trip Cari Pelagik Tuas Payar

  (Oleh : Aim) Kunjungan kami ke utara tanah air bagi trip memancing kali ini adalah hasil kerjasama Shahril dengan bantuan tekong tersohor, Mad Krie. Hasrat mencari ikan-ikan pelagik yang sedap isinya ini...

TIP & D.I.Y

INFO SPESIES

Xtvt

Pertandingan Memancing International Agro Farm 2018

  Pelbagai acara telah disusun oleh Prepat Resort Agro Farm (M) Sdn Bhd dalam penganjuran International Agro Farm 2018, bermula pada 29 Oktober hingga 4...

Komplot Memancing Sri Rampai Fishing Tackle (Video)

  (Oleh : KD Negri) Pelbagai kaedah dan cara bagi sesebuah syarikat jualan bagi memperkenalkan perniagaan atau produk jualannya. Begitu juga dengan premis perniagaan alatan memancing, Sri...

Sambutan Hangat Bengkel Kemahiran Asas Memancing UM

  Industri perikanan rekreasi tanah air melangkah setapak lagi kehadapan apabila pusat pengajian tinggi, Universiti Malaya membuka pintu kepada pelajarnya untuk mendekati aktiviti sihat dengan...

Macam²

Wacana : Apa Makna SIFU Dalam Dunia Pancing?

  Bila bercakap tentang SIFU, tidak dapat tidak akan ia mengaitkan dunia mempertahankan diri khusus kung fu. Dari filem-filem kung fu inilah melonjakkan istilah sifu yang...

6 Penawar Bisa Disengat Ikan

  Ada tak pemancing yang suka terkena sengat ikan? Rasanya takde siapa pun yang nak kena sengat. Malah, kalau boleh tak nak langsung memancing ikan...

Kisah Seram Memancing : Jelmaan Pasangan Mangsa Bunuh

  Seekor ikan rohu anggaran berat dalam 3 kg berjaya diheret ke tebing. Hasil keempat yang tumpas di tangan saya lewat petang itu. Manakala Zainal berjaya menewaskan...
KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: