26.5 C
Shah Alam
Friday, 20 July, 2018

TERKINI

Personaliti : Monster Fish – Zeb Hogan

  Di seluruh dunia, ekosistem air tawar sebenarnya telah sekian lama menyokong beribu spesies unik dan beratus juta manusia. Melalui projek Megafishes, pakar ekologi akuatik Zeb...

Tip & Panduan Memancing Di Jimah Power Plant

  Sejak dibangunkan menjadi sebuah stesen jana kuasa tenaga pembakaran arang batu, nama Jimah Power Plant yang terletak di Lukut, Negeri Sembilan semakin menjadi bualan kaki pancing. Apa...
Shah Alam
broken clouds
26.5 ° C
27 °
26 °
83%
3.1kmh
75%
Sat
31 °
Sun
30 °
Mon
33 °
Tue
33 °
Wed
33 °

UMPANPEDIA

Berita

Meninjau Potensi Memancing Lubuk Jimah Power Plant

  Perkenalan penulis dengan tekong Angah bukanlah baru. Sebelum ini penulis pernah merasai pengalaman memancing sembilang bersama Angah di Kuala Lukut ini. Justeru apabila penulis mendapat perkhabaran dari Angah yang beliau sudah...

Ebek Yang Dicungkil, Gerong Belang Yang Tampil

  Sehari suntuk kami memburunya di lubuk-lubuk berhampiran Pulau Tioman, Pulau Bahara dan menghala ke Pulau Aur. Namun tetap berakhir dengan kegagalan. Jangan kata bersaiz monster,...

Gelora Jigging Penyabong

  Perairan Penyabong yang terletak di Mersing, Johor sememangnya menjadi antara spot memancing pilihan bagi kaki pancing malaysia, terutama mereka yang menggemari teknik jigging. 12 orang...

Trip Santai Buru Si Lampam Liar

Mungkin pada tanggapan sesetengah orang, memancing ikan lampam bukanlah satu cabang memancing yang popular. Senang cakap, takde kelas! Tapi kami tidak peduli itu semua. Pedulilah...

TIP & D.I.Y

INFO SPESIES

Xtvt

Komplot Bersaudara MyePescado

  Sempena masih dalam mood sambutan Hari Raya Aidiltri, kelab memancing Umpan MyePescado mengambil peluang mengadakan open house dengan cara tersendiri. Bersesuaian dengan terma kelab memancing...

Korang Tanya Umpan Jawab (S4S28) – Pancing sebarau selain casting?

  SOALAN: Hai admin… saya ni baru lagi memancing ni. Saya minat nak pancing ikan sebarau tetapi belum pandai teknik casting. Boleh tak pancing ikan sebarau...

Korang Tanya Umpan Jawab (S4S27) – Umpan Itik Pancing Toman?

  SOALAN: Assalamualaikum admin… saya selalu dengar orang pancing ikan toman pakai anak itik. Tapi macam mana nak guna anak itik?   JAWAPAN: Waalakumusalam… apa yang anda dengar tu memang ada...

Macam²

Personaliti : Monster Fish – Zeb Hogan

  Di seluruh dunia, ekosistem air tawar sebenarnya telah sekian lama menyokong beribu spesies unik dan beratus juta manusia. Melalui projek Megafishes, pakar ekologi akuatik Zeb...

Resepi Pemancing – Gulai Ikan Gerong

  Berbanding keluarga ikan trevally seperti gerepoh, cupak dan gerong belang ternyata isi ikan gerong belang lebih lazat. Untuk menikmati dagingnya yang manis maka elok...

Resepi Pemancing – Sambal Tempoyak Ikan Lampam

  Pada kebiasaannya para pemancing lebih gemar meratah ikan lampam yang digoreng garing-garing. Tapi bagi pemancing yang rajin, macam-macam menu boleh dibuat berasaskan ikan lampam....
KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: