Langkah 1

Parutkan roti ban sekitar 4-5 buku ke dalam bekas.

 

 

Langkah 2

Masukkan kira-kira segenggam kelapa parut yang telah digoreng sehingga wangi.

 

 

Langkah 3

Masukkan pula kira-kira segenggam kelapa parut yang telah diperam semalaman.

 

IKLAN

 

Langkah 4

Setelah digaul dengan sekata masukkan kira-kira  5 penutup perisa kelapa.

 

 

Langkah 5

Masukkan pula 3 penutup perisa pandan kelapa dan gaul sekata.

 

 

IKLAN

Langkah 6

Lebihan roti ban dipotong dadu untuk dijadikan inti dicucuk pada mata kail.

 

 

Langkah 7

Cucuk roti dadu yang telah digaul bersama umpan pada mata kail.

 

 

IKLAN

Langkah 8

Inti yang dicucuk pada perambut dua mata kail.

 

 

Langkah 9

Kepal umpan roti kelapa pada mata kail yang dicucuk inti tadi.

 

 

Langkah 10

Umpan yang dikepal dengan sederhana sedia untuk digunakan.

 

 

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI