IKLAN

 

SOALAN:

 

Saya tengok sekarang ni teknik bottom fishing semakin menjadi pilihan ramai. Saya pun rasa teringin nak join jugak. Jadi boleh tak admin beri nasihat sikit untuk saya beli bangla. Maklum sajalah harga seketul bangla bukannya murah.

 

JAWAPAN:

 

Admin sebenarnya bukanlah pakar sangat bab teknikal bangla ni jadi admin telah minta nasihat dari orang yang pakar dalam bidangnya ini. Ini merupakan khidmat nasihat yang diberikan.

IKLAN

 

Soal Jawab Mancing – Tip Nak Beli Electric Reel Aka Bangla

 

Ramai kawan mencari mesin karen kecik-kecik ini sebenarnya tapi saya selalu interview dulu sebelum bagi mesin kecik-kecik ini. Selalunya saya akan tanya dulu… dah ada ka mesin atau ini mesin first? Nak buat apa mesin karen ini… jigging ke bottom?

 

IKLAN

Sebab apa saya tanya….? Mesin karen kecik ini kuat sebenarnya tapi dia tak sesuai untuk kita guna full time bottom. Sekali sekala ok lah.

 

Soal Jawab Mancing – Tip Nak Beli Electric Reel Aka Bangla

 

Mesin kecik ini size dia kecik dan sudah tentu size motor dia pun kecik. Saya risau jangka hayat dia tak lama kalau kita heret batu sekilo selalu.

 

Kita kalau nak cara mesin karen first reel kita kena size besar dulu. Kalau nak enjoy baru kita cari yang kecik. Jigging, apollo, bottom drift ( bottom sambil pegang rod ) memang best pakai mesin kecik2-kecik ini.

 

Soal Jawab Mancing – Tip Nak Beli Electric Reel Aka Bangla

 

Saya tak mau kawan-kawan salah buat pilihan dan buang duit tu saja tujuan saya. Harap ia sedikit sebanyak membantu la.