Sehingga kini, berapakah harga yang sanggup korang belanjakan untuk mendapatkan seketul gewang. Kalau korang rasa dah cukup mahal, korang tengok pulak harga gewang kat sini.

 

#8

ABT Lures Custom Series Suicide Glide 12” gliding swimbait

Harga: US$135

Gewang swimbait berukuran 30.48 cm atau 12 inci ini dihasilkan untuk ikan-ikan bass di Selatan California. Bayangkanlah sendiri betapa besarnya ikan bass di sana.

 

Senarai Gewang Termahal Di Dunia

 

#7

Deps Slide Swimmer 250 swimbait

Harga: US$180

Mungkin disebabkan kemampuan renangan yang senyap dan efisien membuatkan gewang renangan buatan Jepun ini begitu mahal. Gewang sepanjang 25.4 cm (10 inci) ini disaluti getah lembut untuk memperdaya ikan agar terus menggigitnya.

 

Senarai Gewang Termahal Di Dunia

 

#6

IKLAN

Hammerhead C Cup SUS Abalone Special popper

Harga: US$190

Tidak banyak infomasi tentang popper 15.4 cm (6 inci) buatan Jepun ini. Penghasilannya begitu sempurna sehingga ia habis di pasaran.

 

Senarai Gewang Termahal Di Dunia

 

#5

Gan Craft Jointed Claw Magnum 300 swimbait

Harga: US$249

Gewang sambung (jointed) sepanjang 30.48 cm atau 12 inci ini direka cipta bagi menghasilkan renangan berbentuk hurus S, yang mana ia merupakan sesuatu yang belum pernah dihasilkan. Dengan nilai hampir RM975, ia mungkin sepadan dengan usaha yang dilakukan.

 

Senarai Gewang Termahal Di Dunia

IKLAN

 

#4

Moutoukenmaru Minopenmaru 25F-Super MG Abalone Shell stickbait

Harga: US$293

Ada yang mengatakan, semakin panjang nama sesuatu gewang itu maka makin tinggilah harganya. Ia merujuk kepada gewang stickbait buatan tangan pakar gewang buatan tangan, Tosasan di Jepun. Moutoukenmaru Minipenmaru ini dihasilkan dengan kayu yang ringan tetapi kukuh iaitu kayu Paulownia.

 

Senarai Gewang Termahal Di Dunia

 

#3

Big Melosh Smoothie swimbait

Harga: US$299

IKLAN

Barang mainan kaki pancing berstatus bangsawan ini dihasilkan satu persatu bergantung kepada pesanan. Gewang swimbait sepanjang 30.4 cm (12 inci) ini rasanya lebih selamat berada di dalam bingkai gambar daripada berenang di dalam air.

 

Senarai Gewang Termahal Di Dunia

 

#2

Roman Made USA Mother swimbait

Harga: US$436

Gewang swimbait Roman Made USA Mother ini sebelah adalah ciptaan Jepun. Ia dianggap ibu segala gewang crankbait yang ada berikutan kepaduannya. Renangan dan ciptaannya begitu sinonim dengan ikan sehingga boleh mengelirukan pemangsa.

 

Senarai Gewang Termahal Di Dunia

 

#1

House of Solid Gold spoon

Harga: US$600

Sesudu emas 24 karat ciptaan Amerika 3.175 cm meter ni sudah tentu mahal harganya kerana diperbuat daripada emas. Namun ia dicipta khusus untuk pemancing yang benar-benar berani menggunakannya.

 

Senarai Gewang Termahal Di Dunia

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI