IKLAN

 

Daniel Daniel Bin Zahari:

Ikan tenggiri. Masak asam pedas tak pon kari yang abah masak. Sabtu ni abah nak gi P. Payar. Nak carik tenggiri.

 

Rong Kaku:

Ikan tengas masak dalam buluh… perhhh!! Hirup kuah sudah memadai apetah lagi daging ikan tengas yg empuk.. layannn!

 

Sabri Abdul Ghafar:

Ikan salai masak lomak cili api + belimbing besi, sodop mak mertua jln blkg pun tak nampak.

 

Bae NufaRa:

Keli santan paling mantop! Kena nasi panas… Perghhh!

 

Mohd Azrai:

Mancing belut tengah panas kat sawah padi… bawak blok goreng kunyit garing2.. perhhh!

 

Muhammad Nawawi Ali:

IKLAN

Semilang stim!

 

Azhar UsmPenang:

IkanLaut: Semilang, jenahak, senangin, tenggiri = jadik kari. Ikan sungai @ airtawar: Haruan=stim limau, puyu = goreng @ kari, sepat = goreng kunyit, toman= fillet tempura. Ni semua ikan yg pernah dapat dan masak sendiri (time rajin laaa… hahahaha)

 

Mohd Afiz Mustapa:

Kalo dah tengah mancing atas bot ke dlm hutan ke, ikan goreng + nasi putih kicap pun sedapppppp ahahaha. Nak plak fresh2, hasil pancing sendiri, makan dgn geng trip.. Perghhhhhhhhh… Kecur liurrrrrrrrrrr!

 

Qayyum Aizad:

Ketutu masak kukus stim halia atau goreng tiga rasa. Kalau nak selesaikan kat port mengail, lampam dan teruboi goreng dengan serbuk kari maggi. Goreng garing standby nasi panas dengan budu. Perrghh!! Terlupa masalah dunia sekejap.

 

IKLAN

Sharizal Siban:

Lopeh salai msk lomak cili api…mkn kek dlm hutan fuuhhh… bopoloh hidung dibuek eh.

 

Encik Ismith:

Puyu bakar, saiz besar sahaja.

 

Jamsuri Corp:

Kari jenahak rempah giling… kegemaran kwn2.

 

Faizal Peje:

Slalunya ikan2 yg byk tulang realease blik sbb takut xtermakan, tp ikan2 yg harga diyakini mahal dipasaran tu memang lepas dlm perut, bkan slalu dpt mkan ikan mahal ni. Hehe… tambah2 patin sungai… fuh bminyak bibir!

 

 

 

Mohd Hisyam Rejab:

Ikan kerapu hantu… buat tomyam ja… isi lembut dgn manis ikan baru boleh buat nasi tambah abis… kulit dibuang dulu… banyak khasiat dy org cina bagi taw.

 

Penjejak Azmie:

Majoriti kaki pancing ni rata2 mmg tak karenah bab makan.. Kalau dalam hutan.. hampir semua jenis makanan menjadi sedap termasuk sardin yang tak dimasak… Malah megi cup pun kalau xde aral rendam dalam air suam je…

Paling best kalau dapat ikan fresh yg disalai dan dimakan bersama nasi kosong serta budu atas daun pisang secara berjemaah.. Baru tak membazir.. Paling penting kicap jalen kena ada… Alhamdulillah.

 

Azrul Salleh:

Siakap Goreng Halia Holiaw…

 

Sharizal Siban:

Org N9 biaso eh salai dulu ikan tengas.