Nama: Syarikin (Syark)
Usia: 34
Lokasi: Selayang, Selangor
Nama produk: Braidmaster Fishing

UMPAN: Sejak bila bergelar pengusaha produk memancing ini?

SYARK: Pada tahun 2016. Atas nasihat rakan saya mula beranikan diri untuk mencuba mengeluarkan Produk ini. Sebelum itu, saya telah membuat ujian ke atas tali pancing untuk tujuan kualiti dan ketahanan tali pancing. Dari tali benang dan ysng terbaru kami juga menjual tali mono (tangsi) yang juga ada permintaan dan peminat, terutama untuk kolam air tawar.

Entrepreneur – Braidmaster, Pembekal Tali Sulam Dan Tangsi

UMPAN: Kenapa anda memilih usaha ini dan bagaimana sejarah permulaannya?

IKLAN

SYARK: Sebagai seorang pemancing, yang kerap memancing, saya asyik bertukar tali dan pada masa itu tali harga ekonomi kurang berada di pasaran, dan atas nasihat rakan saya mencuba untuk membawa masuk atau memperkenalkan tali Braidmaster ini hanya pada rakan-rakan pemancing dan mendapat feedback positive dari mereka.

Entrepreneur – Braidmaster, Pembekal Tali Sulam Dan Tangsi

UMPAN: Apa rintangan dan harapan anda dalam meneruskan usaha ini?

SYARK: Pada awalnya, memang susah untuk mendapat kepercayaan pada pemancing disebabkan masih baru di pasaran dan tidak dikenali para pemancing, dan rata-rata para pemancing masih tidak yakin dengan tali brand Braidmaster, tapi setelah beberapa pemancing yang menggunakan tali tersebut dengan feedback yang begitu bagus, Braidmaster sekarang telah dikenali oleh para pemancing, tak kira pemancing baru atau lama, tidak lupa juga pada rakan-rakan yang sangat membantu.

IKLAN

Saya berharap Braidmaster dapat bertahan dalam bidang ini untuk terus memberi atau membantu para pemancing untuk menggunakan tali yang berkualiti pada harga yang ekonomi.

Entrepreneur – Braidmaster, Pembekal Tali Sulam Dan Tangsi

UMPAN: Ceritakan apa kelebihan produk anda?

IKLAN

SYARK: Tali benang dan monofilament ini memang ditempah khas untuk memberi ketahanan pada tali, terutama pada tali monofilament tidak perlu potong atau buang tali walaupun sudah naikkan lebih 10 ekor ikan bersaiz kasar, tali yang ringan untuk balingan yang jauh.

Entrepreneur – Braidmaster, Pembekal Tali Sulam Dan Tangsi

UMPAN: Cerita sedikit pencapaian membanggakan dihasilkan dari produk ini?

SYARK: Tali 25lb dan 30lb mono menjadi pilihan peserta pertandingan memancing anjuran kolam dan mendapat tempat pertama dan kedua di tempat berlainan pada bulan yang sama.

Entrepreneur – Braidmaster, Pembekal Tali Sulam Dan Tangsi
Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI