Benarlah kata pemancing `Kami bukan orang kaya tapi hobi kami mahal!’. Korang tengok sendiri la 5 reel atau kekili memancing termahal di dunia ni. Jangan tengok yang paling mahal, yang nombor 5 pun ramai yang mampu telan air liur je.

 

ZeeBaaS ZX (USD 990.00)

 

Selain sistem drag paling lancar, banyak lagi ciri-ciri terbaik pada kekili ZeeBaaS ZX. Badan dan gelendung kekili yang diperbuat daripada aluminium agak tahan terhadap kakisan. Malah ZeeBaaS tidak teragak-agak untuk mengiklankan bahawa kekili ini kalis air masin. Ia dimateraikan sehingga pasir-pasir halus dan air tidak akan mampu memasuki sistem dalaman kekili.

 

Kenali Mesin Mancing Golongan Bangsawan

 

Daiwa Exist Magsealed Spinning Reel (USD 1040.00)

 

IKLAN

Orang Jepun sememangnya bagaimana untuk menghasilkan kekili yang sangat baik, dan Daiwa ini tidak terkecuali. Ia satu rekacipta yang indah dan agak unik pada masa yang sama. Daiwa telah mencipta kekili ini dengan galas bebola magsealed di kedua-dua belah gear pemacu.

 

Ini memastikan bahawa reel akan bertahan lebih lama, menghalang pembentukan karat atau apa-apa jenis kerosakan lain. Kekili ini juga mempunyai badan aluminium, yang menjadikan gelendong itu sangat ringan.

 

Kenali Mesin Mancing Golongan Bangsawan

 

Shimano Stella F1 Spinning Reel (USD 1420.00)

IKLAN

 

Shimano merupakan jenama kegemaran di kalangan pemancing dari semua jenis pancingan, dan jenama itu lebih dikenali untuk kualitinya daripada apa sahaja. Stella F1, dikenali kerana mempunyai Drivetrain terbaik dan paling berkesan.

Ini membuatkan kekili berfungsi dengan sangat mudah dan pantas -sesuatu yang anda akan hargai apabila pertempur dengan ikan. Shimano menghasilkan produk yang luar biasa, dan kekili ini adalah sesuatu yang mesti ada, sekiranya anda pecinta Shimano.

 

Kenali Mesin Mancing Golongan Bangsawan

 

Seigler Reels BF (Big Fly) Lever Drag Fly Reel (USD 1500.00)

IKLAN

 

Sekiranya anda seorang pemancing layang, kekili Seigler ini adalah suatu keharusan untuk dimiliki. Ia akan memberi anda keupayaan yang tiada tandingan dengan kekili lain. Ia boleh menyimpan tali yang sangat panjang dengan bingkainya pada diameter 4.5 inci dan 1.75 inci lebar. Malah, ia boleh menyimpan kira-kira 400 meter garis. Kekili ini direka khas untuk menangkap spesies ikan besar seperti trevallies dan tarpons.

 

Kenali Mesin Mancing Golongan Bangsawan

 

The Holy Grail – (USD 58,000.00)

 

Satu je nak cakap…. perghhh! The Holy Grail telah dijual secara lelongan pada tahun 2011 di Angling Auctions. Kekili yang dihasilkan oleh Graham Turner menyatakan tiada kekili lain yang dapat menandingi kekili ini. Yang pasti, anda tidak akan berpeluang melihat kekili ini beraksi di padang pancing kerana ia menjadi barangan koleksi pemilik penghias bilik atau ruang tamu.

 

Kenali Mesin Mancing Golongan Bangsawan

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI