Umpan kini berada di dalam aplikasi   
Umpan kini berada di dalam aplikasi   

Sample Taxonomy Page Title

Buat Perkara Ini Jika Hujan Ketika Mancing

  Tahu ke anda bahawa memancing ketika hujan, memberi anda peluang lebih baik untuk menangkap lebih banyak ikan. Memang betul, tetapi ia memerlukan sedikit perencanaan...

Pantang Larang Mengail Udang Galah

  Mungkin ada di kalangan kaki pancing masih mempercayai mitos, pantang larang mahupun mengamalkan petua ketika memancing. Namun tidak kurang juga yang menolak fahaman tersebut...

Bagaimana Nak Mancing Baung Guna Umpan Dedak

  Pancing ikan baung guna dedak? Memang pelik bunyi sebab sudah terbiasa ikan baung dipancing dengan umpan universal seperi cacing, cengkerik, anak ikan / udang...

Tutorial Ikatan Mata Kail Paling Mantap

  Ikatan yang kuat, pasti tidak akan membuat kaki pancing berputih mata. World Fair Knot antara ikatan yang mudah, simple tetapi kuat. Ikatan ini juga...

Taktik Dan Teknik Mengail Semilang Karang

  Secara umumnya, ikan semilang lebih menggemari kawasan laut yang berhampiran dengan mulut muara atau estuari. Kadangkala ia turut memasuki sungai hingga ke kawasan berair...

Bagaimana Nak Kenal Spesies Semilang Karang

  Taksonomi:   Kingdom: Animalia Phylum: Chordata Subphylum: Vertebrata Class: Actinopterygii Order: Siluriformes Family: Plotosidae Genus: Plotosus Species: P. lineatus     Semilang karang dengan nama umumnya striped catfish dan nama alternatif lainnya seperti catfish eel, eel-tailed catfish, lined catfish, striped catfish eel dan striped...

Cara Betul Bancuhan Umpan Pelet

  Hari ni rasa berbesar hati nak kongsi umpan patin yang saya dah lama pakai. Alhamdulillah setakat ni banyak sangat bagi sumbangan dan hadiah game...

Kepentingan Memahami Undang-Undang Laluan Air

  Menghindari kemalangan di atas jalan air merupakan suatu yang penting kerana semakin ramai pengguna termasuk pemancing menggunakan kenderaan air seperti sampan, bot atau kapal....

Pelajari Teknik Jigging 101

  Boleh dikatakan teknik jigging menjadi semakin popular di kalangan kaki pancing masa kini. Namun, masih ada juga yang tidak begitu arif mengenai teknik ini....

Taktik Dan Teknik Pancingan Baung

  Di Malaysia, pancingan ikan baung kuning bukanlah sesuatu yang asing, malah amat diminati oleh sesetengah kaki pancing air tawar. Kebanyakan pancingan ikan baung tertumpu pada waktu malam atau pun...

Mesti Baca!

Buat Perkara Ini Jika Hujan Ketika Mancing

  Tahu ke anda bahawa memancing ketika hujan, memberi anda peluang lebih baik untuk menangkap lebih banyak ikan. Memang betul, tetapi ia memerlukan sedikit perencanaan...
Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI