IKLAN

 

Ini merupakan rekod tangkapan peribadi terbaik hasil memancing dari pemancing seluruh dunia. Walaupun tidak tercatat dalam rekod dunia namun ia lebih dari cukup untuk memberi inspirasi kepada semua pemancing.

 

Siri Akhir Variasi Ikan Pancingan Yang Direkodkan

 

Pada 14 Disember 2002, bertempat di perairan Ilha do Mel, Paranagua, Brazi, Renato Fiedler berjaya menewaskan seekor permit (bawal pinang) sebesar 60 lb dengan menggunakan gewang plastik shrimp twin tail.

 

Seekor aruan tasik gergasi (cobia) seberat 73 lb 10 oz berjaya ditewaskan oleh seorang pemancing bernama Robert Cunningham Jr. Kejayaan ini berlangsung pada 23 April 1999 di perairan Gulf of Mexico, Alabama.

 

IKLAN

Selepas bertarung selama 45 minit, David Deuel berjaya menewaskan ikan red drum seberat 94.2lb di perairan Avon, North Carolina. Catatan ini dilakukan pada 7 November 1984.

 

Siri Akhir Variasi Ikan Pancingan Yang Direkodkan
gambar hiasan

 

Juga tanpa catatan waktu kejadian, George Hogan Jr berjaya menumbangkan seekor Atlantic snook gergasi seberat 41.8lb di perairan Jupiter, Florida. Beliau hanya mengambil masa selama 16 minit saja untuk menewaskannya.

 

Dengan menggunakan fly buatan sendiri dan bertarung selama 25 minit, Fouad Sahiaoui akhirnya berjaya menewaskan swordfish (ikan pedang) seberat 89 lb 15 oz di perairan Watamu, Kenya.

IKLAN

 

Pada 12 November 1989, James Orthwein berjaya mendaratkan seekor bonefish seberat 12 lb di perairan Bimini, Bahamas, AS.

 

Pada 4 Ogos 2011, Gregory Myerson berjaya menewaskan seekor striped bass seberat 81 lb 14 oz di Westbrook, Connecticut.

 

Siri Akhir Variasi Ikan Pancingan Yang Direkodkan

 

Pada 18 Ogos 1988, selepas bertarung selepas 65 minit, Genes Grimes berjaya menewaskan spesimen gergasi Pacific halibut seberat 244 lb.

 

Pada 4 January 2007, Gary Carter berjaya mengalahkan dolphin seberat 58 pound, 3 ounce di perairan Panama.

 

Pada 13 Mac 1986, selepas bertarung lebih dari satu jam Del Brown akhirnya berjaya mendaratkan permit (pompano atau bawal pinang) seberat 41.5 pound. Pertarungan mendebarkan itu berlangsung di perairan Key West, Florida.

 

Siri Akhir Variasi Ikan Pancingan Yang Direkodkan