Sebagaimana saudara rapatnya ikan keli, ikan limbat juga mempunyai rasa yang lazat. Kandungan pemakanan juga tidak kalah dengan ikan keli, jadi ia mempunyai manfaat kesihatan yang mencukupi. Berikut merupakan faedah yang diperoleh jika memakan ikan limbat.

 

Rahsia Khasiat Hebat Ikan Limbat

 

Mencerah dan melembapkan kulit

Ikan Limbat mengandungi vitamin C dan D yang cukup tinggi. Kedua-dua vitamin ini mempunyai peranan dalam mengekalkan kulit yang sihat, termasuk mencerahkan dan mengekalkan kelembapan kulit.

 

Rahsia Khasiat Hebat Ikan Limbat

 

 

Menyihatkan Mata

IKLAN

Selain vitamin C dan D, ikan limbat juga mengandung vitamin A. Kandungan vitamin A sangat penting dalam mengekalkan kesihatan mata dan dapat mencegah berlakunya kekeliruan.

 

Rahsia Khasiat Hebat Ikan Limbat

 

Mengubati Pesakit Diabetes

Pesakit kencing manis biasanya dilarang memakan nasi dan dikehendaki mencari sumber kalori dari makanan lain. Dengan kandungan kalori, ikan limbat boleh memenuhi keperluan kalori sehari-hari bagi pesakit kencing manis.

 

IKLAN

Rahsia Khasiat Hebat Ikan Limbat

 

 Mampu Mencegah Atherosclerosis

 

Atherosclerosis adalah pengkompaunan saluran darah. Penyakit ini dicirikan oleh saluran saluran darah yang tersumbat kerana kehadiran pembekuan lemak yang buruk. Pembuluh darah yang disekat untuk jangka masa yang panjang akan menyebabkan penyakit serius lain seperti kegagalan dan serangan jantung. Dengan memakan ikan limbat sekurang-kurangnya 3 kali seminggu, anda sudah dikira untuk menjauhkan diri dari risiko saluran darah yang tersumbat.

 

Rahsia Khasiat Hebat Ikan Limbat

IKLAN

 

Meningkatkan Jisim Otot

Pembentukan jisim otot yang baik diperolehi oleh latihan berat dan disertai dengan nutrisi yang betul. Pemakanan yang memainkan peranan dalam pembentukan otot adalah protein. Sekarang, dengan memakan ikan limbat secara teratur, keperluan protein akan seimbang.

 

Rahsia Khasiat Hebat Ikan Limbat

 

Mencegah penyakit autoimun

Penyakit autoimun adalah penyakit yang boleh menyebabkan kegagalan tubuh badan untuk melindungi tubuh daripada serangan bakteria dan virus, yang menyebabkan tisu badan menyerang antibodi itu sendiri.

 

Rahsia Khasiat Hebat Ikan Limbat

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI