Port Tasik Memancing Terbaik Di Malaysia!!

 

Tasik buatan manusia terbesar di Perak ini merupakan lokasi sesuai untuk pencinta alam sekitar kerana dikelilingi keindahan flora dan fauna. Jika anda mahu memancing ikan air tawar seperti kelah, sebarau, toman, baung, tenggalan, sinilah lokasi yang patut dituju sepanjang percutian nanti.

 

Port Tasik Memancing Terbaik Di Malaysia!!

IKLAN

 

Tasik semulajadi yang terbesar di Malaysia ini merupakan salah satu destinasi tasik buat kaki pancing. Tasik Bera menawarkan perkhidmatan bermain perahu, berkayak, memancing dan merentas hutan. Bulan-bulan hujan yang lembab dari April hingga Mei dan dari September hingga Januari menawarkan penggemar-penggemar memancing masa yang terbaik untuk menebarkan joran-joran pancing anda. Anda boleh dapat banyak ikan selepas hujan lebat.

 

Port Tasik Memancing Terbaik Di Malaysia!!

IKLAN

 

Memandangkan ada sebanyak 144 spesies ikan air tawar yang ada didapati di tasik ini, ramai pelancong yang mahu memancing sambil menikmati keindahan flora yang jarang ditemui akan memilih tasik ini sebagai percutian yang tidak boleh dilupakan. Namun, tidak semua kawasan di sini anda boleh terus datang untuk memancing. Untuk info, boleh rujuk pegawai yang bertugas di sekitar kawasan itu terlebih dahulu.

 

IKLAN

Port Tasik Memancing Terbaik Di Malaysia!!

 

Tasik buatan yang terletak di utara Malaysia ini terhasil dari pembinaan empangan Beris pada bulan Ogos 2010. Persekitaran yang berbukit, pemandangan yang cantik dan udara yang segar membuatkan suasana tenang. Untuk mengelilingi di sekitar tasik, bot sewa ada disediakan untuk pengunjung. Tasik ini merupakan pilihan kaki pancing kerana terdapat beberapa kehidupan air tawar seperti toman, siakap, lampam, baung dan tilapia.

 

Port Tasik Memancing Terbaik Di Malaysia!!

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI