Jangan jadi pemancing yang fanatik pada sesuatu jenama hingga tidak dapat membezakan kelemahan dan kekuatan sesuatu jenama terutamanya apabila akhirnya anda gagal untuk menguasai peralatan jenama tersebut. Buatlah research sebelum melabur pada sesuatu jenama yang anda inginkan.

 

Jangan ambil peduli dengan apa yang orang kata tentang peralatan anda yang tahap cap ayam kerana yang berjenama pun belum tentu mendatangkan hasil. Hormatilah peralatan anda dan ia akan berbakti dengan baik kepada anda.

 

Kuasailah dan kenalilah kelemahan dan kekuatan peralatan anda dgn sebaik-baiknya kerana sekiranya anda gagal menguasai peralatan anda bererti anda membuang masa dan wang ringgit.

IKLAN

 

Kuasailah dan belajar cara terbaik dan mudah untuk mencari serta persembahkan umpan anda. Ianya amat menjimatkan dan lebih berkesan.

Carilah teman memancing yang baik dan boleh diharap kerana dunia memancing memerlukan teamwork, kerjasama dan toleransi untuk menjayakan sesuatu trip.

IKLAN

 

Buatlah perancangan yang baik, terutamanya dari segi bajet kewangan anda sebelum bercadang untuk sesuatu trip yang jauh dan memakan masa berhari-hari lamanya.

Belajarlah menghormati alam semulajadi. Jika anda menghormatinya, ia akan berbakti kepada anda dengan hasilnya.

IKLAN

 

Panduan Pemancing Baharu!!

 

Hormatilah diri kita sebagai pemancing dan sesama pemancing yang lain kerana dalam dunia memancing kita sama saja, cuma pengalaman dan ilmu yang memisahkan, tapi rezeki tidak mengenal sama ada anda otai ataupun newbies.

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI