(Oleh: KD Negri)

Sempena cuti umum Hari Pekerja yang disambut di seluruh negara, satu komplot memancing persahabatan anjuran Umpan Terbang telah diadakan di kolam Harmony (Kolam Mancing Harmony Puchong).

 

Komplot Persahabatan Umpan Terbang

 

Komplot ini turut mendapat penajaan dari Bullzen Brutal Angler selaku penaja utama.

Penaja lain seperti OneArt, Ichikawa Fishing, Fuad Pancang, Husky Fishing, Umpan Waghih, MGFA Malaysia, Jdy Jdy Part & Service, Kolam Mando Serendah serta Kolam Harmony sendiri turut selaku penaja padang pancing.

 

Komplot Persahabatan Umpan Terbang

 

Acara bermula jam 9.00 pagi dengan taklimat dan ucapan wakil para penaja. Menurut Hisyam Azimat atau lebih dikenali sebagai Abang Sham selaku pemilik jenama Umpan

Terbang (umpan memancing air tawar) menyatakan bahawa ia adalah komplot pertama dan terbesar pertama diadakan.

IKLAN

Matlamat komplot demi menjalin persahatan bersilaturahim.

 

Komplot Persahabatan Umpan Terbang

 

Beliau yang telah hampir 2 tahun terlibat dalam perusahaan pembuatan umpan memancing turut menyatakan usahanya itu terhasil dari dorongan kawan-kawan serta minat sendiri.

 

Komplot Persahabatan Umpan Terbang

 

IKLAN

Sementara isteri beliau, Siti Zaleha Ahmad atau lebih popular dengan nama CT Manje Angler pula berpendapat, kompot ini adalah medan mencari wanita bakat baru untuk diketengahkan ke peringkat tertinggi.

Beliau sendiri berazam untuk mengadakan komplot khusus bagi pemancing wanita pada masa akan datang.

 

Komplot Persahabatan Umpan Terbang

 

Tepat jam 10.00 pagi acara mini game memancing dimulakan. Kali ini dapat dilihat bertali arus ikan spesies patin didaratkan silih berganti.

Ternyata Kolam Harmony ini merupakan kolam yang sentiasa menjadi pilihan para pemancing. Acara ini juga turut diserikan dengan cabutan bertuah.

IKLAN

Disamping itu juga para pemancing berbesar hati menderma amal untuk seorang sahabat yang ditimpa musibah.

 

Komplot Persahabatan Umpan Terbang

 

Komplot ini tamat jam 5.00 petang dengan menyaksikan saudara Apai HP dinobatkan sebagai juara dengan tangkapan spesies patin seberat 10.975kg.

Editor portal memancing nombor 1 negara (Umpan) yang sempat hadir sebelum acara ini berakhir diberi penghormatan untuk menyampaikan hadiah kepada pemenang utama.

 

Komplot Persahabatan Umpan Terbang

 

(video strike)

 

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI