Daging udang kara mengandungi asid lemak omega 3 dalam jumlah yang tinggi. Asid lemak omega-3 penting untuk mencegah penyakit jantung dan menjaga kesihatan jantung. Telah terbukti bahawa orang-orang yang berisiko tinggi terhadap gangguan jantung, mendapat manfaat dari udang kara karena kandungan omega-3 di dalamnya.

 

Ini Sebabnya Berbaloi Makan Udang Kara Walaupun Mahal

 

Ia membantu menurunkan berat badan. Udang kara memiliki kandungan protein yang lebih banyak daripada produk haiwan lain seperti ayam dan lembu.

 

Selain itu, kandungan kalori dan kolesterol pada udang kara pun lebih rendah jika dibandingkan dengan ayam atau lembu. Protein yang tinggi ini dapat membantu pembentukan tenaga, pemantapan gula dalam darah, dan menurunkan berat badan dengan diet rendah kalori.

 

IKLAN

Ini Sebabnya Berbaloi Makan Udang Kara Walaupun Mahal

 

Daging udang kara mengandungi asid lemak omega-3 yang sangat tinggi. Asid lemak omega-3 itu dapat mencegah penyakit jantung dan menjaga kesihatan jantung.

 

Orang yang berisiko tinggi terkena penyakit jantung, disarankan untuk mengganti produk haiwan lainnya dengan udang kara.

IKLAN

 

Kandungan gizi udang kara yang lengkap seperti vitamin B12, kalium, selenium, natrium, fosfor, asid lemak omega-3, dan protein ini membuatnya menjadi sumber makanan yang kaya akan nutrisi.

 

Ini Sebabnya Berbaloi Makan Udang Kara Walaupun Mahal

 

IKLAN

Tak ada salahnya jika anda sesekali menghidangkan udang kara sebagai hidangan keluarga untuk mencukupi keperluan gizi anda sekeluarga.

 

Pengambilan daging udang kara sama halnya dengan pengambilan multi vitamin tablet atau suplemen kesehatan kerana dalam daging udang kara mengandungi vitamin, kalium, vitamin B12 dan elenium.

 

Ini Sebabnya Berbaloi Makan Udang Kara Walaupun Mahal

 

Semua itu sangat penting bagi kesihatan. Kandunganan gizi di dalam udang kara dapat meningkatkan vitaliti, libido menjadi lebih kuat dan tahan lama serta meningkatkan stamina.

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI