Bagi seorang pemancing, kecantikan dan keunikan rekaan kekili tentunya mempunyai tarikan yang tersendiri. Rekaan dan kemasan sesetengah kekili seolah-olah mempunyai seni tersendiri. Oleh kerana tarikan ini, pemancing sanggup menghabiskan sejumlah wang untuk memiliki kekili yang diminati. Ini antara senarai kekili pilihan yang mempunyai tarikan seni, rekaan, prestasi dan teknologi tersendiri.

 

VAN STAAL REELS

Dengan paten ‘maintenance-free drag system’ dan rekaan yang menonjol, kekili ini mempunyai tarikan tersendiri. Kekili ini dihasilkan daripada material aluminium 6061-T6511, stainless steel dan titanium, bayangkan betapa kuatnya senjata ini. Kombinasi warna badannya juga membuatkan kekili ini kelihatan bergaya dan mewah.

 

8 Mesin Pancing Tahap Kayangan Mampu Tengok

 

DAIWA MEGABASS ITO

Kekili Ito mula dikeluarkan pada 2003 dengan jumlah yang terhad. Kekili ini direka oleh Mr. Yuki Ito, pengasas dan ketua pereka bagi Megabass. Rekaan yang teliti dan kualiti kekili ini memang mengagumkan cukup popular di kalangan kebanyakan pemancing tempatan dan seluruh dunia.

 

8 Mesin Pancing Tahap Kayangan Mampu Tengok

 

IKLAN

ACCURATE REELS

Kekili Accurate direka oleh kumpulan yang pakar dalam kejuruteraan berteknologi tinggi yang asalnya mereka turbine enjin jet. Jadi apakah hasilnya jika mereka mereka sebuah kekili? Ya, kekuatan! Kekili ini mempunyai sistem revolusi ‘twin-drag system’ dan merupakan senjata terbaik anda untuk bertarung dengan spesies ‘monster’.

 

8 Mesin Pancing Tahap Kayangan Mampu Tengok

 

SHIMANO DC

Revolusi daripada Shimano ialah sistem teknologi Digital Braking. Malah sistem DC mampu meningkatkan jarak balingan anda sehingga 40%. Dengan rekaan luaran yang menonjol dan teknologi DC, anda tidak pernah salah untuk memilih kekili ini.

 

8 Mesin Pancing Tahap Kayangan Mampu Tengok

IKLAN

 

QUANTUM REELS

Kekili daripada Quantum mempunyai rekaan luaran yang semakin unik kebelakangan ini. Rekaan kekili Quantum kelihatan elegan dan penilaian untuk prestasi kekili spinning daripada Quantum cukup membanggakan. Kelebihan bagi kekili ini ialah pada kekuatan badannya dan juga drag.

 

8 Mesin Pancing Tahap Kayangan Mampu Tengok

 

TIBOR REELS

Penulis bukan di kalangan pemancing layang. Namun, penulis tidak menafikan yang penulis begitu tertarik dengan kekili daripada Tibor. Tibor mempunyai rekaan kekili yang sangat cantik dan unik. Bukan sahaja dari segi rekaan luaran, malah ramai pemancing percaya dengan binaan dan kualiti Tibor. Memang mempunyai tarikan seni tersendiri.

IKLAN

 

8 Mesin Pancing Tahap Kayangan Mampu Tengok

 

ABEL REELS

Abel menawarkan rekaan kekili yang jarang dilihat. Rekaan kekili Abel dibuat dengan tangan dan rekaan badan melalui proses artistic metallurgical istimewa. Apakah maksudnya? Ini bermaksud anda akan mendapatkan sebuah kekili yang sangat unik di mana sebuah kekili yang mempunyai rekaan paten seperti konsep ikan kegemaran anda.

 

8 Mesin Pancing Tahap Kayangan Mampu Tengok

 

HARDY ZANE TI

Kekili Zane Ti ibarat sebuah Bugatti Veyron. Kekili ini merupakan antara kekili termahal oleh kerana rekaan, kualiti prestasinya melawan spesies monster dan juga materialnya iaitu titanium. Apa yang melonjakkan nilainya lagi ialah kekili ini dihasilkan dalam jumlah yang terhad iaitu 100 buah sahaja.

 

8 Mesin Pancing Tahap Kayangan Mampu Tengok

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI