Dry Tortugas, Florida

Ia terletak 70 batu jauhnya dari bahagian Barat Key West, Florida. Dry Tortugas National Park pada asalnya dibina untuk dijadikan pengkalan tentera laut bagi mengawal 7 pulau Taman Negara, namun ianya tergendala dan terus menjadi kawasan memancing terbaik yang didiami pelbagai spesis seperti kerapu, keluarga “snapper”, aji-aji, dan pelbagai lagi spesies ikan.

 

 

Crater Lake, Oregon

Merupakan salah satu tasik terjernih dan paling dalam di dunia iaitu dengan kedalaman hampir 2,000 kaki. Tasik ini terbentuk hasil daripada letusan gunung berapi 7,700 tahun dahulu yang membentuk sebuah kawah besar. Jadi ianya memang satu pengalaman yang hebat jika anda dapat memancing di kawasan “mouth of volcano” ini.

 

 

Kenai Fjords, Alaska

IKLAN

 

Ia merupakan kawasan Taman Negara yang paling mudah di akses di Alaska. Apa yang menariknya Kenai Fjords ini merupakan kawasan yang menggabungkan ikan air tawar dan air masin di dalam satu tempat! Menarik bukan? Antara ikan yang mendiami kawasan ini termasuk dolly varden trout, halibut, rockfish, lingcod dan salmon.

 

 

Lassen Volcano, California

 

IKLAN

Taman Negara Lassen Volcanic ini terletak di bahagian California Utara dan ianya digelar `home to the largest plug dome volcano in the world’ yang mempunyai 6 kawasan memancing yang sangat popular.

Kaki pancing boleh memilih sama ada untuk memancing spesis trout di salah sebuah 4 tasik iaitu Tasik Butte, Snag, Horseshoe atau Manzanita, ataupun, pemancing boleh menghabiskan masa seharian memancing di aliran terpencil di Kings Creek atau Grassy Swale Creek.

 

 

The Everglades, Florida

 

IKLAN

Meskipun kawasan ini mudah didekati kaki pancing, namun, ada sesuatu yang yang menjadikan ianya begitu istimewa. Ini kerana, biarpun mudah untuk datang ke sini, namun, ianya memerlukan bot bagi kaki pancing meneroka lubuk rahsia di sini.

Dengan menaiki bot, anda boleh menerokai banyak kawasan sungai-sungai kecil dan paya bakau di seluruh Everglades yang sudah semestinya didiami pelbagai spesis ikan popular. Namun, kawasan ini juga sangat terkenal dengan buaya!

 

 

Glacier National Park, Montana

 

Anda boleh memancing di sini sepanjang tahun dan tiada lesen diperlukan untuk memancing di sini, namun beberapa peraturan harus diikuti untuk memancing di sesetengah kawasan di sini.

Waktu terbaik memancing di Glacier National Park ialah pada hujung May hingga hujung November setiap tahun. Antara spesies ikan yang boleh dijadikan target termasuk cutthroat trout, northern pike, mountain whitefish, kokanee salmon, grayling, rainbow trout dan brook trout.

 

 

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI