Bahan-bahan keperluan:

 

 

Sebungkus Roti Sedap Jambo

Sos Konkang A1

Musang Strawberry A1

 

Cara-cara penyediaan:

Ads

 

Langkah 1

Roti dipotong dadu, masukkan dalam bekas bancuhan. Masukkan sos konkang A1 4 sudu teh dan digaul rata.

 

Langkah 2

Ads

Pastikan digaul dengan rata bagi memboleh setiap roti dadu diselaputi sos konkang.

 

Langkah 3

Seterusnya sebarkan Musang Strawberry 3 penutup pada dinding tong bancuhan supaya lebih sekata mengenai roti.

 

Ads

 

Langkah 4

Goncang tong bagi memboleh umpan sekata dengan roti.

 

Langkah 5

Gunakan perambut dua mata kail. Kepalkan roti pada mata kail sebelah atas. Dan mata kail bahagian bawah hanya 3 atau 4 ulas roti. Kebiasaan teknik ini untuk permainan apung. Selamat mencuba.

 

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI