Nama penuh: Shafaril Bin Mohd Yussof

Nama FB: Shafaril Mohdyussof

Usia: 39 tahun

Nama produk: Reel Clinic SMY

 

UMPAN: Ceritakan, sejak bila bergelar pengusaha servis kekili?

SHAFARIL: Pada mulanya saya buat servis kekili ni secara suka-suka je. Bermula untuk kegunaan sendiri dan buat untuk kawan-kawan.

Saya tidak promote dalam sosial media pun. Cuma dalam grup-grup Whatsapp je. Saya sebenarnya kepada membuat assist jig hook sebagai part time saya.

 

Produk & Servis: Klinik Kekili SMY

 

IKLAN

UMPAN: Kenapa anda memilih usaha ini dan bagaimana ia boleh bermula?

SHAFARIL: Saya memilih usaha ini kerana ia pada asasnya ia adalah satu keperluan dalam memancing.

Dari situ datangnya minat dan sokongan serta dorongan kawan-kawan. Disamping itu saya juga dapat menambah pendapatan untuk keluarga.

 

Produk & Servis: Klinik Kekili SMY

 

UMPAN: Apa rintangan dan harapan anda dalam meneruskan usaha ini?

IKLAN

SHAFARIL: Bagi saya rintangan amat kurang dalam meneruskan usaha saya untuk memberi khidmat kepada kawan-kawan dan kaki pancing tanah air yang rata-rata memerlukan khidmat servis kekili yang lebih efisien. S

aya tidak mengimpikan usaha saya ni sebagai pendapatan utama, cukup sekadar dapat membantu dan menyara keluarga saya yang tercinta.

 

Produk & Servis: Klinik Kekili SMY

 

UMPAN: Ceritakan apa kelebihan servis dan pakej yang ditawarkan?

SHAFARIL: Pakej yang saya tawarkan adalah jenis minor dan major servis. Saya juga ada menawarkan pakej untuk meningkatkan kekuatan drag kekili.

IKLAN

Saya juga memberi khidmat nasihat kepada pelanggan berkenaan penjagaan kekili selepas kekili mereka siap diservis dan ianya percuma.

 

Produk & Servis: Klinik Kekili SMY

 

UMPAN: Cerita sedikit pencapaian membanggakan dalam memancing & dalam usaha anda ini?

SHAFARIL: Dalam dunia memancing pula, saya merasa ia satu pencapaian tinggi kerana assist jig hook saya telah diekspot ke luar negara apabila ada pelanggan dari luar negara amat berminat dengan hasil kerja saya.

Saya juga merasa bangga kerana saya dan kumpulan (Kelah Gold) telah dinobatkan sebagai juara Royal Pahang International Challenge (RPBIC) 2018.

 

Produk & Servis: Klinik Kekili SMY

 

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI