Menggunakan Marshmallow (Teknik Bottom)

 

Step 1

Cangkokkan marshmallow pada mata kail hingga sebaris pada perambut seperti sate.

 

Step 2

Cangkokkan pula roti yang dipotong dadu pada mata kail. Pastikan roti dadu dicucuk melepasi mata kail dan selebihnya menutupi mata kail.

 

 

Step 3

Tuangkan 3 penutup pes pacak A1, sos sawit A1 dan sos raya A1 ke dalam cawan. Atau boleh saja gunakan perisa umpan yang korang suka.

 

Step 4

IKLAN

Sebatikan semua sos tadi.

Panduan Guna Marshmallow Sebagai Bantuan Umpan!!

 

Step 5

Celupkan umpan tadi ke dalam sos yang digaul tadi.

Step 6

Umpan sudah siap dan boleh digunakan dengan teknik perambut batu gantung.

 

 

IKLAN

Cara 2: Menggunakan Roti (Teknik apung)

 

Step 7

Tuangkan gabungan 3 sos yang dibuat tadi ke dalam bekas bancuhan yang berisi roti yang dipotong dadu.

Step 8

Gaul hingga semua roti dadu mengena sos umpan sekata.

 

Step 9

IKLAN

Roti itu kemudian dicangkok pada perambut 2 mata.

Panduan Guna Marshmallow Sebagai Bantuan Umpan!!

 

Step 10

Kepalkan roti yang selebihnya pada mata kail.

Step 11

Hingga menjadi seperti ini.

 

 

Step 12

Umpan sudah boleh digunakan.

Panduan Guna Marshmallow Sebagai Bantuan Umpan!!

 

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI