(Surat Kepada Dato Bandar Kuala Terengganu)

 

Bismillahirahmannirrahim.

Mitok maaf, saya Penjejak Azmie mohon cakap luor skali dan berharap Dato Bandar Kuala Terengganu buleh dengor luohan hati sahabat2 ngail terutama dari kelab Tanjung Anglers Fish Hunter..

Assalamualaikum Dato.. saya mewakili sahabat2 di Tanjung Angler Fish Hunter (TAFH) ingin memohon kepada Dato dan besarlah hajat kami sekiranya Dato dapat menarik balik larangan memancing di kawasan Drawbridge dan sekitar.. pada firasat saya mungkin kerana Dato berpendapat yg kawasan berkenaan kotor dan semestinya kaki2 pancing mungkin punca.

Untuk makluman Dato, sampah2 yg ditinggalkan bukanlah milik kaki2 pancing tetapi mereka yg datang beriadah dikawasan tersebut tanpa tanggungjawab dan disiplin.. dan untuk pengetahuan Dato juga kami sahabat2 memancing sering melakukan aktiviti2 membersih di kawasan tersebutoleh kaki2 pancing demi menjaga nama baik kelab dan khususnya kawasan Drawbridge yg sering menjadi tumpuan ramai..

 

Panas….! Isu Larangan Memancing Di Kawasan Drawbrige!

IKLAN

 

Selain itu untuk makluman Dato juga, kawasan tersebut sememangnya menjadi tumpuan kaki pancing dari seluruh Terengganu dan luar Terengganu kerana di situlah seringkali dinaikkan ikan2 bersaiz besar dan secara tidak langsung ianya menarik minat ramai pemancing2 profesional untuk datang ke negeri kita memancing sambil beriadah bersama keluarga malah secara tidak langsung juga kita mempromosikan negeri kita sebagai salah satu tempat syurga memancing pilihan di sini..

Oleh itu kami KELAB MEMANCING TANJUNG ANGLER FISH HUNTER sangat memohon supaya Dato dapat menarik kembali larangan tersebut dan semestinya tidak adil kepada kami yg sering sama2 menjaga kebersihan kawasan itu dengan ikhlas dan tidak pernah mengharapkan apa2 balasan..

 

(Maklum balas YAB Ahmad Amzad Hashim – Ahli Parlimen Kuala Terengganu / Timb. Menteri Sains, Teknologi & Inovasi)

 

IKLAN

Panas….! Isu Larangan Memancing Di Kawasan Drawbrige!

 

Isu Larangan Memancing dan Menerbangkan Drone berdekatan Drawbridge Kuala Terengganu

Saya telah dimaklumkan isu ini dan telah mengarahkan pegawai pusat khidmat Parlimen Kuala Terengganu turun ke lapangan untuk memahami isu apa.

Berikut laporan awal diterima oleh saya

Saya telah panjangkan kepada YAB Menteri Besar  dan meminta supaya ia dibuat penelitian semula.

IKLAN

 

Salam semua, ringkasan drpd saya slps apa yg saya selidik.

1) isu melarang memancing seperti gambar diviralkan adlh benar. Ia krn mgkin sampah sarap dan perkara2 vandalism, namun ia amat dibantah oleh ahli kelab Tanjung Angler Fish Hunter (TAFH). Yg mne kumpulan kelab ini kerap mengadakan aktiviti-aktiviti pembersihan di sekitar kawasan tersebut dan menafikan sampah sarap itu dilakukan oleh mereka. Malah kemungkinan sampah sarap itu diwjudkan oleh pengunjung yg tiada moral dan tidak berdisiplin.

2) selepas hangat papan tanda larangan memancing dinaikkan, tular pula signboard larang kawasan terbang.

Seakan-akan perkara ini dirancang dan cube disabotaj utk menunjukkan kejumudan org PAS dalam mentadbir? Waallahualam.

Namun larang kawasan ini ia melibatkan aktiviti menerbangkan drone. Kita jgn lupa, yg byk mempromosikan negeri terenggannu terutamanya drawbridge adalah gambar2 drone yg sgt menarik.

Malah, tempat tersebut out of the Area NFZ.. Means, bkn kwsn yg dalam radar DCA.

 

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI