Kolam Memancing Harmoni yang terletak di Kg. Pulau Meranti, Sepang bukanlah satu nama asing bagi penggemar pancingan kolam air tawar khususnya di Lembah Kelang.

 

Majalah Umpan sendiri, setelah bekerjasama dengan Kolam Memancing Harmoni buat pertama kali pada 2014, telah menjadikan kolam memancing yang diusahakan oleh

Sani M. Arshad atau lebih mesra dengan panggilan Wak Sani sebagai kolam pancing rasmi majalah.

Apa sahaja urusan berkaitan pancingan kolam air tawar termasuklah penggambaran video penyediaan umpan kolam dilangsungkan di Kolam Memancing Harmoni ini.

 

Komplot Harmoni Umpan Bersatu
Komplot kali pertama dianjurkan pada 2014

 

Bersemula dari situ, Majalah Umpan akan turun padang bagi menjayakan sebarang akviti yang dilangsungkan oleh pihak kolam.

Terbaru, Sabtu lalu Majalah Umpan turut diundang bagi memeriahkan lagi aktiviti komplot tertutup yang dianjurkan oleh Kolam Memancing Harmoni.

 

Komplot Harmoni Umpan Bersatu
Komplot hari raya dilangsungkan pada tahun lalu

 

Komplot tertutup yang kami namakan ‘KOMPLOT HARMONI UMPAN BERSATU’ ini merupakan aktiviti memancing khusus anjuran pihak kolam bagi menghargai beberapa kelab pemancing.

Selain bertujuan untuk menggabungkan beberapa kelab pemancing di bawah satu bumbung pada satu masa, ia juga merupakan platform bagi kelab-kelab ini bersilaturahim antara satu lain.

 

Komplot Harmoni Umpan Bersatu
Komplot terbaru… Komplot Harmoni Umpan Bersatu

 

Pada masa yang ia memberi pendedahan kepada ahli Kelab Pemancing Wanita (WAC) menimba pengalaman umpama memancing di pertandingan memancing yang sarat dengan peserta.

 

Bagi mengelak situasi yang terlalu padat, pihak kolam telah menghadkan jumlah penyertaan tidak melebihi 100 pemancing dan 8 buah kelab pemancing telah mengambil bahagian dalam komplot ini.

 

Komplot Harmoni Umpan Bersatu

 

IKLAN

Kelab pemancing yang mengambil bahagian ialah Team Lan Lubuk (TLL), BFW Fishing Team, Umpan Lentik Team, Group Umpan Tawakal, Umpan Terbang Fishing Team,

Team Umpan Terbang, Team FFN N9, Team MP dan Kelab Pemancing Wanita (WAC).

 

Komplot Harmoni Umpan Bersatu

 

Apa yang menarik, majoriti kelab pemancing ini juga merupakan pengeluar umpan pancingan kolam.

Dan lebih menarik lagi, pihak bukan saja tidak mengenakan sebarang yuran penyertaan bahkan menyediakan hadiah serta ganjaran wang tunai kepada para peserta.

 

Komplot Harmoni Umpan Bersatu

 

Aturcara komplot

9am – pendaftaran & penerangan

9.30am – sarapan pagi

10am – acara bermula

IKLAN

5pm – penutup

5.30pm – sesi bergambar

6pm – bersurai

 

Komplot Harmoni Umpan Bersatu

 

Syarat & peraturan komplot

  • Sarapan pagi disediakan oleh pihak kolam
  • Pihak kolam menyediakan 15 cabutan bertuah dan hadiah-hadiah khas sepanjang event berlangsung.
  • Setiap tangkapan 7kg dan ke atas menerima RM10 (tiada limit)
  • Organ dalaman haiwan yang belum diproses & pelampung kekal tidak dibenarkan sama sakali
  • Hanya 2 mata kail sahaja dibenarkan
  • Hanya ikan yang boll di dalam mulut sahaja diambil kira dan disahkan keputusan boll hanya di meja timbang
  • Ikan tidak dibenarkan sentuh, sila gunakan tangguk

 

Komplot Harmoni Umpan Bersatu

 

Apa kata wakil-wakil kelab pemancing

 

UMPAN TERBANG

IKLAN

“Terima kasih kembali kerana sudi menjemput kami daripada Sahabat Umpan Terbang. Komplot yang sangat positif. Terima kasih dan panjang umur serta murah rezeki kita jumpa lagi.”

 

BFW FISHING TEAM

“Apa pun terima kasih kepada Wak Sani dan semua yang telah menjayakan komplot ini dengan sempurna. Harap silaturahim sesama kita kekal hingga ke akhir hayat.”

 

UMPAN TAWAKAL

“Terima kasih pada pihak kolam terutama Wak Sani dan pada yang telah menjayakan acara. Anda semua terbaik moga ada lagi penganjuran ini pada akan datang.”

 

UMPAN LENTIK

“Saya dari Team Umpan Lentik mengucapkn ribuan terima kasih pada tokey Kolam Harmoni iaitu Wak Sani atas jemputan komplot tertutup ini dan ribuan terima kasih pada sahabat semua yang join komplot.

Anda semua terbaikkk… sekiranya diberi umur yang panjang kita berjumpa lagi.”

 

Komplot Harmoni Umpan Bersatu

 

REELYOLOGY REEL WORKSHOP

“Sy ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak Kolam Harmoni yang menganjurkan komplot kali ini.

Juga terima kasih kepada para peserta yang turut menjayakan event ini. Andai ada umur yang panjang, boleh kita bersua lagi…”

 

WAC

“Saya dan semua ahli Kelab Pemancing Wanita Malaysia mengucapkan ribuan terima kasih atas undangan pihak Kolam Harmoni Puchong dan layanan yang terbaik daripada mereka.

Kolam yang bersih dan fasiliti yang cukup sangat sesuai serta selesa untuk kami wanita memancing. Semoga silaturahim daripada komplot ini akan berkekalan.”

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI