IKLAN

 

Trolling skirt atau skirt tundaan merupakan umpan tiruan atau gewang utama untuk memikat ikan berparuh yang diguna pakai oleh pemancing di seluruh dunia. Berikut merupakan gewang terbaik untuk menunda ikan berparuh serta pelbagai spesies tuna.

 

Pakula Lumo Sprocket

Pakula Sprocket adalah legenda. Daya tarik yang panjang, terutama dalam warna Lumo, telah menyumbang banyak tangkapan dan ikan terbesar dalam pertandingan. Aksi renangnya yang hebat bekerja di semua kondisi dengan kelajuan trolling tanpa had. Jangan meninggalkan rumah tanpa Sprocket Lumo!

 

Moldcraft Wide Range

Gewang yang luar biasa mendaratkan marlin 1,742 lb serta rekod dunia class line 80 lb, marlin biru 1,189 lb. Standard Range Wide Range memiliki beberapa catatan rekod mendaratkan tuna. Wide Range bertanggung jawab untuk memecahkan rekod blue marlin di Venezuela, Puerto Rico dan Afrika. Di Hawaii, itu adalah salah satu kegemaran pemancing. Profil kepala yang lebih besar dan daya pikat yang lebih stabil pada kecepatan tinggi dan air yang bergelombang.

 

Mold Craft Super Chugger

IKLAN

Skirt pemikat ini telah menghasilkan Blue Marlin IGFA World Record 1,402lbs. Ditangkap oleh Paulo Roberto Amorin dari Brasil pada 29 Februari 1992. Catatan ini belum dipecahkan. Super Chugger Lure memiliki kepala cengkung yang dalam dan tubuh meruncing yang lebih panjang, lebih berat, dan terbalik daripada Tsunami Chugger asli. Penambahbaikan ini membuat ia berjalan dengan baik dalam kondisi air yang tenang dan kasar. Ia dapat dikendalikan antara 6 dan 14 knot.

 

Tournament Tackle Ilander Lure

Salah satu gewang skirt trolling terbaik yang pernah dihasilkan. Ilander memiliki penampilan dan gerakan alami yang menarik semua spesies ikan buruan. Pembinaan hollow head yang unik membolehkan anda menyambungnya dengan terminal tackle lebih sempurna untuk peratus strike yang lebih tinggi.

 

Copa Fishing Lures Tado

IKLAN

Steve Coggin adalah master rekaan dan pemancing handalan. Ia menghasilkan gewang buatan tangannya sendiri. Setiap umpan dihasilkan dengan sempurna dan diposisikan dengan penuh hati-hati untuk memberikan refleksi maksimum dan membuatnya tak tertahankan untuk marlin, mahi-mahi dan tuna di seluruh dunia.

 

Joe Yee Super Plunger

Joe Yee Super Plunger adalah gewang hebat yang telah menangkap lebih banyak Marlin. Banyak marlin yang berjaya ditumpaskan olehnya dalam sejarah sukan memancing.

 

Marlin Magic Ruckus

Marlin Magic Grander Ruckus, versi yang lebih besar dari Ruckus yang terkenal. Daya pikat ini bekerja sangat baik ketika berlari di sudut pendek, sudut panjang, dan posisi rigger panjang. Panjangnya sekitar 15 inci, paling ngam dengan mata kail 12/0.

 

Black Bart 1656

Black Bart 1656 hadir dengan dukungan kuat dari legenda Bart Miller, “Jika aku hanya boleh menggunakan satu umpan untuk sisa hidupku, inilah dia!”

 

Bob Schneider Yap

Bob Schneider Yap adalah hasil perintis gewang terkemuka sejak lebih 40 tahun yang lalu. Sehingga ini gewang rekaannya terus berjaya memikat ribuan ikan berparuh di serata dunia.