Larry Crumrine, seorang jurutera dan pemancing tegar, memiliki idea sederhana untuk mereka bentuk batu ladung yang lebih mudah digunakan oleh pemancing bass bagi persekitaran heavy cover.

 

Dia akhirnya mencipta pemberat berbentuk `peluru’ yang akhirnya menjadi kegunaan hampir setiap pemancing di dunia.

 

Kisah Disebalik Penciptaan Batu Ladung Peluru!!

 

Pemberat berbentuk unik dilancarkan pada tahun 1970 oleh perusahaan baru Crumrine yang dinamakan Bullet Weights, Inc. dengan fasiliti pengilangan pertama yang berlokasi di Grand Island, Nebraska.

 

Crumrine mempromosikan pemberat baru dengan penuh semangat melalui kejohanan memancing tempatan dan regional dan produk tersebut berhasil dengan cepat.

Anak lelaki Larry, Doug mula bekerja dengan perusahaan baru itu pada tahun 1972 di bahagian operasi mesin, memenuhi pesanan dan mengawasi pengiriman produk.

 

Dengan peningkatan perniagaan dan produk baru yang dikembangkan dan diproduksi, Bullet Weights memindahkan fasiliti pengeluaran mereka ke Alda, Nebraska, pada tahun 1973.

IKLAN

 

Kisah Disebalik Penciptaan Batu Ladung Peluru!!

 

Di bawah kepemimpinan Larry dan Doug, perusahaan kecil tumbuh dengan pantast, dan produk Bullet Weights segera diedarkan secara nasional dan internasional.

 

Doug diangkat sebagai presiden Bullet Weights pada tahun 1985 dan Larry adalah Ketua Dewan. Doug akhirnya membeli perusahaan dari ayahnya pada tahun 1998.

 

Pengeluaran produk terus tumbuh pesat dengan produk-produk baru ditambah setiap tahun.

IKLAN

 

Kemudian pada 1995, Bullet Weights mendemonstrasikan inovasinya sebagai sebuah perusahaan dengan menambahkan produk Ultra Steel dan Ultra Tin ke dalam jajarannya.

 

Produk-produk ini ditawarkan kepada pemancing sebagai alternatif untuk memimpin, tetapi yang lebih penting sebagai garis pemberat yang memiliki keunggulan penangkapan ikan yang unik.

 

Beberapa produk Ultra Steel juga ditawarkan dengan fitur PermaScent dan PermaColor yang telah dipatenkan.

 

IKLAN

Pertumbuhan cepat dari produk baru dan lama mendorong perluasan fasiliti pengeluaran dan pengedaran Bullet Weights di Loup City, Nebraska, pada tahun 1999. Namun ibu pejabat kekal di Alda dan jumlah pekerja mencapai 100 orang.

 

Bullet Weights menjadi perusahaan generasi ketiga pada tahun 2004 ketika anak lelaki Doug (cucu Larry), Joe, diangkat sebagai presiden.

 

Kisah Disebalik Penciptaan Batu Ladung Peluru!!

 

Joe mula bekerja sebagai pekerja sementara dengan Bullet Weights pada tahun 1994 dan akhirnya diangkat sebagai pengarah pemasaran setelah menjadi pekerja tetap pada tahun 1998.

 

Hari ini, Bullet Weights adalah salah satu pengeluar pemberat terbesar di dunia dan dilaporkan memiliki pilihan produk pemberat memancing terbesar di pasaran.

 

Produk-produknya diedarkan ke seluruh dunia dan boleh ditemui hampir semua kedai-kedai pancing.

 

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI