Korang lahir bulan apa? Kalau bukan Julai harap sabar dulu sebab admin nak hurai dulu karakter atau perangai pemancing yang lahir dalam bulan Julai.

 

Seorang Yang Tegas

Pemancing kelahiran bulan ini adalah seorang pemancing yang tegas pada pendirian dan tindakan. Dalam erti kata lain, kalau dia dah minat jigging, takde gunanya korang racun atau bakar untuk main bottom.

 

Pegangan Konservatif

Pemancing kelahiran bulan ini adalah seorang konservatif. Iaitu seseorang yang berpegang pada ideologi lama. Senang cakap, kalau dah dia percaya ikan tenggiri hanya boleh dipancing dengan teknik menggunakan umpan ikan hidup, dia takkan memancing tenggiri dengan kaedah lain seperti casting atau jigging menggunakan umpan tiruan.

 

Kenali Perangai Pemancing Kelahiran Bulan Julai

 

IKLAN

Sangat Bertanggungjawab

Mereka juga adalah seorang yang bertanggungjawab. Satu sifat yang baik bagi seorang pemancing. Senang cakap, pemancing dari jenis darah ini memang sesuai untuk dilantik sebagai ketua atau organizer.

 

Sangat Menepati Masa

Pemancing ini juga seorang yang menepati masa. Satu lagi sifat yang wajib ada sebenarnya pada seorang pemancing. Tapi perlu diingat juga bahawa mereka ini seorang yang tegas. Jadi, kalau korang dah berjanji nak sampai ke lubuk jam 7.00 pagi, maka korang kenalah tepati masa.

 

IKLAN

Kenali Perangai Pemancing Kelahiran Bulan Julai

 

Sering Menjadi Idola

Mereka adalah seorang yang memiliki karakter idola. Senang cakap, mereka ini mudah menonjol di kalangan komuniti pemancing. Walaupun seorang idola, tak bermakna mereka ini takkan kumpau kerana kumpau tetap tidak memilih bulan kelahiran korang.

 

Siap pada waktu

IKLAN

Sebagaimana seorang yang menepati masa, pemancing kelahiran bulan ini juga adalah seorang yang siap pada waktu. Kalau mereka ini menyediakan apa-apa servis, jarang sangat mereka melanggar deadline yang ditetapkan. Senang cakap, mereka kuat berpegang pada janji.

 

Kenali Perangai Pemancing Kelahiran Bulan Julai

 

Suka bergaul

Salah satu sifat aneh pemancing dari bulan kelahiran Julai ini mereka lebih senang bergaul dengan pemancing kelahiran bulan Januari dan November. Jadi, korang jangan ingat mereka kalau tak berkawan dengan pemancing lain bukanlah sebab berlainan konsep memancing, tetapi pengaruh dari bulan kelahiran.

 

Hargai kepimpinan

Mereka juga adalah seorang yang sangat menghargai kepimpinan. Kalau korang seorang ketua kelab pemancing atau sebagainya, mereka ini tidak akan cuba menjatuhkan korang. Malah mereka tetap menghormati korang walaupun sudah tidak lagi bergelar seorang ketua.

 

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI