Bermacam cara boleh dilihat bagi menunjukkan seseorang itu ialah seorang kaki pancing. Antaranya memakai baju dan topi berciri jenama-jenama peralatan memancing, menjadikan gewang terpakai gewang sebagai keychain dan lain-lain lagi.

 

Bagi anda pula, apakah ciri-ciri yang boleh diperhatikan pada seseorang individu atau anda sendiri yang menunjukkan kepada umum bahawa anda adalah seorang kaki pancing?

 

“Bagi saya, saya lebih sukakan dengan gaya tersendiri yang mana baju group memancing saya menjadi lambang bahawa saya seorang pemancing, beg ditampal dengan sticker yang melambangkan saya seorang pemancing dan buckle tali pinggang yang rare berkaitan dengan mancing.”

Mohd Akbar

 

“Bagi saya la, saya biasanya menampilkan identiti pemancing dengan memakai topi Rapala, baju T90 Anglers Republic kaler hitam kuning (sendiri design la), buff Daiwa, gewang tak payah cakap, guna yang efektif je, beli mahal tapi setahun guna baru seekor yang naik pun takde guna… apa yang penting, bersederhana la.”

FizherRyoshi Man

 

 

“Pakai jenama barangan pancing. Pantang tengok air… mata melilau je. Kalu tak membeli singgah kedai pancing pun jadi la. Pergi mana-mana pun set joran sentiasa ada dalam kereta.”

Melix Syncronism

 

“Muka yang sama pergi kedai pancing… hahaha.”

Deevianis Jali Daniel

 

“Kereta dan motor ditampal dengan stiker pancing.”

Wan Mubarak

 

“Paling mudah, pakai topi (cap) produk pancing.”

G Wan Lebo

IKLAN

 

“Subang pakai mata kail no 1/0…. ahahahaha.”

Suhaimi Mohamad

 

“Baju gambar ikan… kasut jenama pancing, kereta ada stiker pancing.”

Taib Azizan

 

“Bersikap low profile sahaja, janji bila orang tanya bab ikan, port, barang pancing, boleh cerita…!”

Khairul Izuan

 

“Dah terpancar ciri2 seorang pemancing…. hahahahaha.”

Izhar Nasir

 

“Tangan hitam… badan putih… kahkahkah!”

Encik Sam

IKLAN

 

 

“Parut kat muka/tangan bekas kena gewang… haha.”

Jashaniesyam Salleh

 

“Anting-anting guna gewang… tak pun kalau kat kedai kopi ada aksi mengarau mesin sambil bercakap dengan kawan-kawannya… begitu la nak tau seseseorg tu kaki pancing.”

J’lo Engin

 

“Asal plan cuti je mesti nak ada tempat mancing, jumpa membr mesti ada cerita port mancing.”

Lusmays Demahom

 

“Identiti pemancing ialah meathunter. Taruk gambar ikan bersusun dalam fb memasing… Larikkk!”

Buhaimi Jahilan

 

IKLAN

“Asal turun pi kedai… mesti pi kedai pancing dulu… kekeke.”

Joel Van Oel

 

“Takleh nak tipu dah… berkawan pun dengan kaki ngail jer!”

Sayur Keladi

 

 

“Seorang kaki pancing pantang nampak parit, sungai, lombong… Berhenti kejap survey sambil isap rokok dan muke sengih2.”

Nomin NY

 

“Nampak longkang pun mesti kena tengok ada ikan ke tak… hahah.”

Amirul Irfan

 

“Paling sonang yoo… kulit gelap and rentonggg… kompommm.”

Tam Bangau

 

“Mostly dari luaran sahaja dah nampak pengaruh memancing, contohnya memakai baju topi jenama reel, rod, lure seperti daiwa, shimano, rapala…”

Eppy Haris

 

“Salah satu identiti saya adalah baju group mancing… selalu pakai ketika mancing atau masa minum2 bersama kawan di kedai.”

Harul Bbk