Seramai enam pemancing yang menaiki sebuah bot fiber berjalur merah, biru dan hitam dikhuatiri hilang di perairan Pulau Pinang selepas tidak pulang sejak keluar pagi kelmarin.

 

Pengarah Maritim Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) negeri, Kapten Maritim Hamizan Harun berkata, bot itu yang dikendalikan tekong dikenali sebagai

Khairul Anwar bersama lima lagi pemancing tempatan berlepas dari Jeti Tanjung Berembang, Nibong Tebal di sini, kira-kira pukul 8 pagi kelmarin.

 

IKLAN

Bagaimanapun, menurut beliau, abang tekong itu yang dikenali sebagai Hasbullah membuat laporan polis selepas adiknya tidak pulang sehingga kini dan gagal dihubungi.

Enam identiti pemancing yang dikhuatiri hilang di perairan Pulau Pinang selepas keluar memancing dari Jeti Nelayan Kampung Datuk Keramat terdiri dari Mohd Khairul Anuar

Mohd Salleh, 30 (tekong), Mohd Azmil Abdul Rahman, 31, Mohd Faiz Ibrahim, 30, Lee Chee Sen, 49Mohd Rajis Jamil, 35, dan Khairil Hafidzi Tajuddin, 31.

IKLAN

 

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Selatan, Superitendan Shafee Abd Samad, berkata polis dan Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) kini menggerakkan aset untuk operasi mencari dan menyelamat pemancing berkenaan.

 

IKLAN

“Kita menerima laporan daripada abang salah seorang pemancing yang memaklumkan adiknya tidak pulang ke rumah selepas keluar memancing pada Sabtu lalu dan gagal dihubungi.

 

“Usaha mencari dan menyelamat kini sedang digiatkan,” katanya.

 

 

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI