Pada Pameran Konvensyen Antarabangsa Sukan Bersekutu 2017 atau Convention of Allied Sportfishing Trades (ICAST) lalu telah menampilkan ratusan, malah ribuan gewang yang

direka untuk menarik perhatian semua jenis spesies ikan. Berikut adalah enam gewang memancing baru yang paling mahal di dewan pameran

 

 ➡ CASTAIC BD SERIES ($21.99)

 

Swimbait bluegill 3.75 inci ini mempunyai pemasang magnetik yang menyimpan mata kail yang terletak di bawah perut gewang sehingga serangan ikan.

Corak gaya pewarnaan menambahkan realiti dan corak aksi yang unik tidak dilihat dalam swimbait lain. Semua teknologi itu datang pada harga $ 21,99.

 

 ➡ STRIKE PRO GUPPIE ($25.00)

 

Sekiranya anda umpan, adakah anda mahu dipanggil gapi? Umpan mahal menggunakan spring-screw pada bahagian ekor untuk aksi yang dipertingkatkan dan mempunyai reka

IKLAN

bentuk badan cekung untuk meningkatkan aksi gelekan sambil meningkatkan lagi kadar strike.

 

 ➡ EVOLUTION BAITS GRASSBURNER FLOATING XL ($24.99)

 

Ia adalah buzzbait yang besar dan mahal! Ia didatangkan dengan berat 1 auns, sepasang treble hooks dan sepanjang 7.5 inci.

Menggunakan split rings tahan karat dan dawai keras tugas berat bagi memastikan ia mampu bertahan daripada hancur dibaham ikan monster.

Aksi renangannya juga akan menyebabkan anda tertawan dan tidak kisah untuk berbelanja sebanyak $25.

IKLAN

 

 ➡ PHANTOM LURES XORSIST ($65.00)

 

Gewang khusus untuk pemburu muskie (pike). Dengan saiz sepanjang 10 inci, ia adalah umpan besar untuk ikan besar.

Ini adalah umpan terapung yang direka untuk disambar oleh pemangsa sama ada digayakan secara perlahan atau laju di kawasan pra pemukaan air.

Sekiranya menyasarkan ikan monster, dinasihatkan menggunakan leader dawai agar gewang bernilai tinggi ini tidak lebuh begitu saja.

 

IKLAN

 ➡ BIOVEX JOINT BAIT 160 SS ($89.95)

 

Gewang yang diperbuat daripada kayu Hiba Jepun. Sebagaimana kayu balsa, ia direka bentuk dengan begitu unik sehingga tiada umpan yang sama mampu beraksi dengan gaya yang sama.

Kerja pengecatan juga luar biasa kerana ia dihasilkan dengan 10 lapisan cat bagi membolehkan ia bertahan lama.

Dengan kerja seni sebegini maka tidak hairlahlah ia dijual dengan harga $ 89.95 seunit.

 

EVERGREEN INTERNATIONAL NOISY DACHS ND-90 ($89.99)

 

Satu lagi gewang kayu yang besar. Gewang dari Evergreen International ini mempunyai skema cat yang cantik di atas kerajang yang elegan.

Direka sebagai gewang penunggang permukaan, umpan ini mempunyai ekor shad yang menakjubkan dan mata kail yang kuat untuk mencangkuk ikan besar.

Mungkin disebabkan itulah harganya 4 sen lebih mahal berbanding gewang Biovex Join Bait 160 SS.

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI