Bagi kaki pancing yang berkunjung ke sangkar ikan Greenway, antara spesies ikan yang sering menjadi sasaran utama kaki pancing ialah kerapu, senangin dan jenahak. Menurut Vincent, kerapu sering menjadi sasaran utama kaki pancing yang biasa datang ke sini. Pun begitu, beberapa spesies lain seperti daun baru, ketuka, merah, tanda, gelama dan lain-lain juga boleh dipancing.

 

Panduan Memancing Di Chalet Sangkar Ikan

 

Keadaan arus di sini agak laju dan penulis menyarankan agar pemancing yang menggunakan batu ladung yang agak besar. Penggunaan umpan hidup seperti anak ikan paling efektif semasa kunjungan penulis namun umpan udang dan ikan kembong juga turut efektif berdasarkan pengalaman Vincent.

 

Panduan Memancing Di Chalet Sangkar Ikan

IKLAN

 

Secara keseluruhan, keadaan Greenway Fish Farm and Chalet memang sesuai sebagai lokasi untuk anda meluangkan masa bercuti bersama keluarga atau bersantai sambil memancing bersama rakan-rakan. Kaki pancing yang mahukan lokasi memancing santai dan merasakan angin laut, apa kata anda luangkan masa di sini nanti.

 

Panduan Memancing Di Chalet Sangkar Ikan

 

IKLAN

BAGAIMANA KE SINI?

 

Dari Kuala Lumpur, pandu ikut Lebuhraya Persekutuan hingga ke Pelabuhan Klang. Manakala jika anda dari Petaling Jaya boleh memandu mengikut NKVE. Pandu terus menuju ke Pelabuhan Klang (South Port).

 

Pilihan lain adalah menggunakan komuter. Dari Stesen KL Sentral, ambil perjalanan ke Stesen Pelabuhan Klang yang mengambil masa kira-kira 1 jam.

IKLAN

 

Panduan Memancing Di Chalet Sangkar Ikan

 

Apabila anda tiba di jeti, anda boleh pilih perkhidmatan bot atau feri ke Pulau Ketam. Jika anda mahu terus ke Greenway, ambil bot ke sana kerana perkhidmatan feri membawa anda ke Pulau Ketam dan anda perlu menaiki bot lain ke Greenway.

(Untuk pakej terkini bolehlah hubungi pihak Greenway)

 

Panduan Memancing Di Chalet Sangkar Ikan

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI