IKLAN

 

Terdapat pelbagai jenis mimpi termasuklah mimpi memancing ikan. Mimpi memancing ikan pula memiliki banyak tafsiran yang berbeza-beza. Ini adalah kerana setiap spesies ikan membawa makna yang berbeza di dalam mimpi.

 

Mimpi memancing ikan dipercayai sebagai lambang rezeki atau keberhasilan. Tetapi ada juga beberapa jenis ikan dalam mimpi yang akan membawa keburukan.

 

Mimpi memancing ikan juga membawa makna jika anda memperoleh wang tetapi akan cepat habis. Selain itu, mimpi ini juga membawa makna kebahagiaan pada pasangan kekasih yang akan berkahwin.

 

Mimpi dapat ikan besar

 

Ukuran atau jumlah ikan yang dipancing dalam mimpi boleh menjadi erti atau petanda berapa banyak keuntungan atau berapa besar kerugian yang akan menimpa pada beberapa hari yang akan datang.

 

Jika ia ikan bersisik, sebagai contohnya mimpi memancing ikan kelah yang ditangkap dalam jumlah besar itu bererti anda akan memperoleh rezeki yang besar, sementara jika ikan tidak bersisik (macam ikan keli) yang ditangkap, maka keadaan sebaliknya yang bakal menimpa.

IKLAN

 

 

Mimpi memancing ikan haruan

 

Erti dari mimpi memancing ikan haruan mungkin mempunyai makna yang baik atau bahkan buruk bagi kehidupan anda. Hal ini bergantung kepada keadaan dan waktu yang berbeza. Sebagai jenis ikan pemangsa, ia membawa makna keburukan. Namun, disebabkan ia tergolong ikan bersisik maka ia turut membawa erti kebaikan.

 

IKLAN

Mimpi memancing ikan keli

Makna yang berlawanan dengan mimpi memancing ikan bersisik, justeru ia merupakan khabar buruk. Dalam tafsiran mimpi lainnya, ia juga memberi petanda bahawa dalam waktu terdekat anda akan jatuh sakit.

 

Mimpi memakan ikan

Jika anda bermimpi memakan ikan, ia bererti anda akan memperoleh rezeki halal yang diperoleh di luar bidang pekerjaan anda.

 

 

Mimpi melihat orang tangkap ikan

Ia membawa maksud anda akan memperoleh kembali keseimbangan jiwa sehingga membolehkan kehidupan aman dan damai. Tetapi, ia juga berkemungkinan sebagai isyarat bahawa anda bakal berhadapan dengan suatu masalah yang merisaukan fikiran.

 

Mimpi melihat ikan kelah

Ertinya, bagi anda yang masih bujang, akan menjadi kaya selepas berkahwin. Sekiranya anda sedang melakukan sesuatu bisnes, maka mimpi ini menjadi satu petanda yang baik pada anda.

 

Mimpi memakan ikan kelah

Ia membawa erti anda akan memperoleh wang yang banyak, halal dan pekerjaan mahupun sesuatu yang membawa kebaikan.