Bermacam cara boleh dilihat bagi menunjukkan seseorang itu ialah seorang kaki pancing. Antaranya  memakai baju dan topi beridentitikan jenama-jenama peralatan memancing, menjadikan gewang terpakai gewang sebagai keychain dan lain-lain lagi.

Bagi anda pula, apakah ciri-ciri yang boleh diperhatikan pada seseorang individu atau anda sendiri yang menunjukkan kepada umum bahawa anda adalah seorang kaki pancing?

 

Deevianis Jali Daniel

Muka yang sama pergi kedai pancing… hahaha.

 

Wan Mubarak

Kereta dan motor ditampal dengan stiker pancing.

 

G Wan Lebo

Paling mudah, pakai topi (cap) produk pancing.

 

 

Suhaimi Mohamad

Subang pakai mata kail no 1/0…. ahahahaha.

 

Taib Azizan

Baju gambar ikan… kasut jenama pancing, kereta ada stiker pancing.

 

Duan Taj

Bukak mulut bau bangkai umpan tapa!

 

Melix Syncronism

IKLAN

Pakai jenama barangan pancing. Pantang tengok air… mata melilau je. Kalu tak membeli singgah kedai pancing pun jadi la. Gi mana2 pun set joran sentiasa ada dalam kereta.

 

Khairul Izuan

Bersikap low profile sahaja, janji bila orang tanya bab ikan, port, barang pancing, boleh cerita…!

 

 

Izhar Nasir

Dah terpancar ciri2 seorang pemancing…. hahahahaha.

 

Encik Sam

Tangan hitam… badan putih… kahkahkah!

 

Jashaniesyam Salleh

Parut kat muka/tangan bekas kena gewang… haha.

 

J’lo Engin

Anting-anting guna gewang… tak pun kalau kat kedai kopi ada aksi mengarau mesin sambil bercakap dengan kawan-kawannya… begitu la nak tau seseseorg tu kaki pancing.

 

Lusmays Demahom

Asal plan cuti je mesti nak ada tempat mancing, jumpa membr mesti ada cerita port mancing.

 

Buhaimi Jahilan

Identiti pemancing ialah meathunter. Taruk gambar ikan bersusun dalam fb memasing… Larikkk!

 

Joel Van Oel

Asal turun pi kedai… mesti pi kedai pancing dulu… kekeke.

 

Sayur Keladi

Takleh nak tipu dah… berkawan pun dengan kaki ngail jer!

 

Nomin NY

Seorang kaki pancing pantang nampak parit, sungai, lombong… Berhenti kejap survey sambil isap rokok dan muke sengih2.

 

Amirul Irfan

Nampak longkang pun mesti kena tengok ada ikan ke tak… hahah.

 

Tam Bangau

Paling sonang yoo… kulit gelap and rentonggg… kompommm.

 

Yadin Ny Nyadin

Profile picture, Fb, whatsapp, telegram, wechat dll..

 

 

Eppy Haris

Mostly dari luaran sahaja dah nampak pengaruh memancing, contohnya memakai baju topi jenama reel, rod, lure seperti daiwa, shimano, rapala…

 

Mohd Akbar

Bagi saya, saya lebih sukakan dengan gaya tersendiri yang mana baju group memancing saya menjadi lambang bahawa saya seorang pemancing, beg ditampal dengan sticker yang melambangkan saya seorang pemancing dan buckle tali pinggang yang rare berkaitan dengan mancing.

 

FizherRyoshi Man

Bagi saya la, saya biasanya menampilkan identiti pemancing dgn memakai topi Rapala, baju T90 Anglers Republic kaler hitam kuning (sendiri design la), buff Daiwa, gewang xpayah cakap, guna yang efektif je, beli mahal tp setahun guna baru sekor yg naik pun xda guna… apa yang penting, bersederhana la.

 

Harul Bbk

Salah satu identiti saya adalah baju group mancing… selalu pakai ketika mancing atau masa minum2 bersama kawan di kedai.