Cara Guna Umpan Kongkang Padu Teruk

Share

 

Umpan kongkang merupakan umpan yang mana bahan asasnya ialah daripada organ haiwan terutamanya perut ayam. Namun untuk membolehkan ia diperam dan menjadi umpan yang sesuai untuk digunakan, banyak langkah yang perlu dilakukan.

 

Sekiranya anda tidak tahu cara untuk menghasilkannya, anda bolehlah cari umpan kongkang yang telah siap dibuat seperti umpan Kongkang A1 ini.

 

Bahan-bahan keperluan:

 

Sebungkus Roti Sedap Jambo

Sos Konkang A1

Musang Strawberry A1

 

 

Cara-cara penyediaan:

 

Tutorial 1

Roti dipotong dadu, masukkan dalam bekas bancuhan. Masukkan sos konkang A1 4 sudu teh dan digaul rata.

 

 

Tutorial 2

Pastikan digaul dengan rata bagi memboleh setiap roti dadu diselaputi sos kongkang.

 

 

Tutorial 3

Seterusnya sebarkan Musang Strawberry 3 penutup pada dinding tong bancuhan supaya lebih sekata mengenai roti.

 

 

Tutorial 4

Goncang tong bagi memboleh umpan sekata dengan roti.

 

 

Tutorial 5

Gunakan perambut dua mata kail. Kepalkan roti pada mata kail sebelah atas. Dan mata kail bahagian bawah hanya 3 atau 4 ulas roti. Kebiasaan teknik ini untuk permainan apung. Selamat mencuba.

 

IKLAN