Topik – Apakah set pancing kesayangan anda, yang serasi dan sering dipakai ataupun telah disimpan sebagai khazanah kesayangan?

Rata-rata kaki pancing mesti mempunyai set pancing kesayangan tak kira apa jenis pancingan sekalipun. Tak semestinya mahal, namun cukup selesa waktu apabila dalam genggaman baik ketika balingan atau pertarungan. Memang akan dijaga rapi, kalau nak pinjam tu sorry, apa lagi nak dilepaskan pergi.

 

 

Nd Amey

Antara set yg plg selesa utk heavy cover… Daiwa Tatula JDM + Daiwa Bass X. Berdesup perginye sgt sesuai utk landbase.

 

Penjejak Azmie

Lebih seronok jika set tu hasil buatan tangan sendiri. Ambe sngat sygkn seni ukir warisan Melayu. Sbgai meneruskn legasi tinggalan arwah atuk, ambe abadikn pada rod versi nusantara ambe…. Huhuhuhu..

 

Razuan Efendi

Daiwa Tatula Type R 8.1. Storm Discovery 6’ 1piece 8-17lb. My Precious.

IKLAN

 

 

Qayyum Aizad

Joran masa juvenil, pelepah bemban atau sawit untuk kail puyu, sepat siam atau haruan. Dia punya melendut kalau dah strike memang tak boleh lupa. Sayang nak lupa memori pakai joran tradisional.

 

Jashaniesyam Salleh

Joran+tali+mata kail+umpan dh cukup utk dptkan ikan.. x payah yg mahal2.

 

IKLAN

Shamsul Adha

Nk mncing guna rod dgn mesin yg biasa2 je… tp yg pnting smua alat tip top… hehe.

 

Az Wan GP

Set pncing kegemaran sya Daiwa set kombo sbb dia ringan sedap melayan tarikkn ikn lg2 saiz besar memng trbaik.

 

Irsyad Alt

Yg ekonomi je dah cukup untuk menaikkan ikan ++++kg.

 

IKLAN

Awi Sham

Rod Eupro + reel Daiwa Crest 4k. Ni la set ekonomi yg kawe pakai sekarang. Janji ade STRIKE boh..

 

 

Mohd Akbar

Rod Sure Catch reel Ryobi Zauber mmg trbaik, nk pnjam mmg sorry.

 

Aqmal Zenetic

Setiap kaki pancing memang ada set pancingan sendiri malah melebihi daripada 1 set takut-takut rosak.. tapi ingat juga set pancing tu jangan lupa servis.. set pancing saya murah je tapi berkesan menumpaskan ikan yang lagi besar darinya.

 

Tukun Gewang Karat

Semangnya memang akan ada satu senjata kesayangan antara yang bersusun2 kat umah.. Bagi saya setting terbaik saya adalah CQDC 101 dan rod custom 4-10lb dari sahabat Wan Kobra. Merangkumi kepuasan dan kemantapan persembahannya.. sedikit tuah juga banyak mempengaruhi set saya ini.