Skirt tundaan merupakan gewang utama untuk memikat ikan berparuh yang diguna pakai oleh pemancing di seluruh dunia. Berikut merupakan 9 gewang terbaik untuk menunda ikan berparuh serta pelbagai spesies tuna.

 

Moldcraft Wide Range

Gewang yang luar biasa mendaratkan marlin 1,742lb serta redunia class line 80lb, marlin biru 1,189lb. Standard Range Wide Range memiliki beberapa catatan rekod mendaratkan tuna.

Wide Range bertanggung jawab untuk memecahkan rekod blue marlin di Venezuela, Puerto Rico dan Afrika. Di Hawaii, itu adalah salah satu kegemaran pemancing.

Profil kepala yang lebih besar dan daya pikat yang lebih stabil pada kecepatan tinggi dan air yang bergelombang.

 

 

Mold Craft Super Chugger

Skirt pemikat ini telah menghasilkan Blue Marlin IGFA World Record 1,402lbs. Ditangkap oleh Paulo Roberto Amorin dari Brasil pada 29 Februari 1992. Catatan ini belum dipecahkan.

Super Chugger Lure memiliki kepala ceenkung yang dalam dan tubuh meruncing yang lebih panjang, lebih berat, dan terbalik daripada Tsunami Chugger asli.

Penambahbaikan ini membuat ia berjalan dengan baik dalam kondisi air yang tenang dan kasar. Ia dapat dikendalikan antara 6 dan 14 knot.

 

 

Pakula Lumo Sprocket

IKLAN

Pakula Sprocket adalah legenda. Daya tarik yang panjang, terutama dalam warna Lumo, telah menyumbang banyak tangkapan dan ikan terbesar dalam pertandingan.

Aksi renangnya yang hebat bekerja di semua kondisi dengan kelajuan trolling tanpa had. Jangan meninggalkan rumah tanpa Sprocket Lumo!

 

 

Tournament Tackle Ilander Lure

Salah satu gewang skirt trolling terbaik yang pernah dihasilkan. ILander memiliki penampilan dan gerakan alami yang menarik semua spesies ikan buruan.

Pembinaan holloe head yang unik membolehkan anda menyambungnya dengan terminal tackle lebih sempurna untuk peratus strike yang lebih tinggi.

 

 

Copa Fishing Lures Tado

IKLAN

Steve Coggin adalah master craftman dan pemancing handalan. Ia menghasilkan gewang buatan tangannya sendiri.

Setiap umpan dihasilkan dengan sempurna dan diposisikan dengan penuh hati-hati untuk memberikan refleksi maksimum dan membuatnya tak tertahankan untuk marlin, mahi-mahi dan tuna di seluruh dunia.

 

 

Joe Yee Super Plunger

Joe Yee Super Plunger adalah gewang hebat yang telah menangkap lebih banyak Marlin. Banyak marlin yang berjaya ditumpaskan olehnya dalam sejarah sukan memancing.

 

 

Marlin Magic Ruckus

Marlin Magic Grander Ruckus, versi yang lebih besar dari Ruckus yang terkenal. Daya pikat ini bekerja sangat baik ketika berlari di sudut pendek, sudut panjang, dan posisi rigger panjang. Panjangnya sekitar 15inci, paling ngam dengan mata kail 12/0.

IKLAN

 

 

Black Bart 1656

Black Bart 1656 hadir dengan dukungan kuat dari legenda Bart Miller, “Jika aku hanya bisa menggunakan satu umpan untuk sisa hidupku, inilah dia!”

 

 

Bob Schneider Yap

Bob Schneider Yap adalah hasil perintis gewang terkemuka sejak lebih 40 tahun yang lalu. Sehingga ini gewang rekaannya terus berjaya memikat ribuan ikan berparuh di serta dunia.

 

 

baca juga gewang killer siakap

 

Apa pendapat anda? Teruskan klik & share artikel kami ini. Terima kasih!

Jangan lupa LIKE, FOLLOW & SEE FIRST Facebook Majalah Umpan

Sudah subscribe channel Youtube umpan? Klik sekarang Youtube Umpan

Tak kumpau punya, baca lah UMPAN seeNI!
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI