32 C
Shah Alam
Friday, 20 July, 2018
Utama Xtvt

Xtvt

Korang Tanya Umpan Jawab (S4S27) – Umpan Itik Pancing Toman?

  SOALAN: Assalamualaikum admin… saya selalu dengar orang pancing ikan toman pakai anak itik. Tapi macam mana nak guna anak itik?   JAWAPAN: Waalakumusalam… apa yang anda dengar tu memang ada...

Korang Tanya Umpan Jawab (S4S26) – Guna SP Di Unjam?

  SOALAN: Boleh tak teknik memancing menggunakan soft plastic digunakan di kawasan unjam?   JAWAPAN: Tidak dinafikan kegunaan soft plastic (SP) banyak diaplikasikan dari tebing (landbase) terutamanya di kawasan...

(video) Open House Kolam Harmoni Pulau Meranti Gempak Giler

  Makan minum disediakan percuma sepanjang tempoh memancing. Yuran memancing pun percuma bagi sesi memancing selama 8 jam. Lebih hebat lagi para pemancing akan diberi duit...

Korang Tanya Umpan Jawab (S4S25) – Tip melembutkan sotong?

  SOALAN:   Admin ada tak petua atau tip bagaimana nak melembutkan sotong yang bersaiz kasar. Memang syok candat sotong dapat saiz 500 gm seekor tapi bila masak...

Korang Tanya Umpan Jawab (S4S24) – Perihal Ikan Kuku

  SOALAN:   Boleh tak admin ceritakan serba sedikit tentang ikan KUKU dan bagaimana cara untuk memancingnya?   JAWAPAN:   Admin akui bagi sesetengah malah ramai juga para pemancing yang tidak...

Kisah Seram Memancing – Pontianak Lombong Mengikut Pulang

  Cerita ni terjadi sekitar tahun 2006, aku and the geng dengar ada dengar citer banyak lombong tinggal kat puncak Polo Iskandar. Sebab apa kena tinggal...

Korang Tanya Umpan Jawab (S4S22) – Teknik Memancing Ikan Senangin

  SOALAN:   Boleh tak admin beritahu teknik memancing ikan senangin dari segi teknik, panjang perambut, mata kail kerana ikan ini mencari makan di pertengahan air dan...

Korang Tanya Umpan Jawab (S4S20) – Cara susun tali guna multiplier?

  SOALAN:   Admin, ada tak cara untuk menyusun tali masuk ke dalam spool kalau kita menggunakan kekili menegak yang tiada penyusun tali?   JAWAPAN:   Ada beberapa cara untuk menyusun...

Korang Tanya Umpan Jawab (S4S19) – Perlu ke guna kabel untuk...

  SOALAN: Jika ingin casting atau trolling ikan toman, adakah perlu gewang disambungkan dengan perambut dawai sebagaimana teknik yang digunakan untuk memancing ikan bergigi tajam di...

Korang Tanya Umpan Jawab (S4S18) – Cara buat apollo sendiri?

  SOALAN: Saya ingin membuat apollo sendiri. Boleh tak admin cadangkan apakah warna benang yang sesuai? Berapa jarak perambut anak antara satu sama lain serta panjang apollo?...

Post Popular

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: