25.7 C
Shah Alam
Friday, 19 July, 2019

Diy Umpan

Perkongsian tentang jenis-jenis umpan, ramuan, cara penghasilan dan cara menggunakan umpan untuk pancingan air tawar dan air masin.

10 umpan pelik sedunia

  Macam-macam jenis umpan digunakan kaki pancing di seluruh dunia, termasuklah di Malaysia juga untuk memancing ikan. Apa yang penting ‘try and error’ itu penting ketika...

Dedak gentel – umpan terbaik pancing dengkis

  Nak guna umpan apa mancing ikan ni bos? Dedak je...! Ya... menggunakan dedak sebagai umpan memancing di kolam air tawar bukanlah satu kaedah yang pelik atau...

DIY Umpan: Umpan rohu liar

  Untuk menjerat ikan-ikan liar khususnya dilombong, umpan yang digunakan haruslah berkesan bukan saja untuk memakan umpan, bahkan lebih utama agar mendekati umpan tersebut.   Pelbagai resepi...

DIY – Green emerald nymph

  Bahan yang digunakan untuk menghasilkan green emerald stonefly nymph: Mustad hook saiz 10 Beadhead gold saiz 10 Dubbin material Medium wire gold Peacock herl Fishskin imitation (plastic) Goose biot green     Step 1 Bengkokkan...

10 Umpan Pilihan Memancing Jenggo

  Udang galah jenis hidupan yang memakan apa sahaja umpan yang disuakan asalkan ia berbau. Bagi kaki pancing tegar, mereka biasanya akan menyediakan lebih dari satu...

Cara kepal pelet perambut bottom

  Umpan power saja tak menjamin korang akan dapat strike. Teknik perambut, cara persembahan dan cara kepalan umpan turut menjadi faktor utama kejayaan. Jika kesemua ini...

Setting umpan tepung minyak oleh Umpan Lentik

  Produk umpan lentik boleh digunakan dengan pelbagai bahan asas umpan seperti dedak, roti atau pelet. Namun untuk penyediaan umpan kos bajet, kami sediakan satu setting...

Cara Setting Umpan Ikan Keli

  Ada beberapa cara untuk setting umpan keli dan di sini dipertontonkan dua kaedah mudah untuk menyediakannya. Kedua-duanya menggunakan isi daging ayam dan sos Umpan Ikan...

DIY: Umpan sotong tapa

  Kita sudah ada umpan udang tapa khusus untuk memancing baung, kali ini kami ingin berkongsi pula cara-cara untuk menghasilkan umpan sotong tapa pula. Umpan ini...

DIY umpan patin – Setting mudah Umpan Ara

  Sebagaimana yang telah diketahui, Umpan Ara adalah umpan untuk memancing ikan-ikan kolam terutamanya patin. Cara penyediaan umpan ini juga ringkas dan mudah. Ia boleh digunakan...

Post Popular

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: