31.2 C
Shah Alam
Monday, 26 October, 2020

Diy Umpan

Perkongsian tentang jenis-jenis umpan, ramuan, cara penghasilan dan cara menggunakan umpan untuk pancingan air tawar dan air masin.

Adunan Umpan Memancing Ikan Air Tawar Semulajadi

  Untuk sesi memancing yang santai dan menyeronokkan di perairan air tawar, anda boleh saja menggunakan umpan seperti cacing tanah, telur kerengga, pelet, cengkerik, udang...

10 Jenis Umpan Memancing Yang Unik Tapi Berkesan

  Macam-macam jenis umpan digunakan kaki pancing di seluruh dunia, termasuklah di Malaysia juga untuk memancing ikan. Apa yang penting ‘try and error’ itu penting...

Jenis Umpan Terbaik Pancing Siakap Merah Laut

  Para pemancing laut dalam sering menjadikan ikan siakap merah sebagai target memancing kerana ikan siakap merah adalah ikan primadona yang banyak diburu. Memang sulit...

Pati Durian Terbaik Pancing Ikan Patin

  Kedengaran macam merepek, tetapi sukar pula untuk menolak kemungkinannya. Tentu saja ramai kurang percaya aroma durian turut digemari oleh ikan. Rupanya ikan patin juga...

Cara Guna Siput Pertapa Sebagai Umpan

  Siput merupakan antara umpan alternatif bagi kaki pancing ketika memancing. Ketika berkunjung ke sebuah spot memancing, penulis sempat menimba sedikit ilmu berkaitan umpan siput...

Cara Mudah Buat Umpan Tapa Udang

  Ramai yang nak pancing baung tapi tak sanggup nak hidu bau umpan tapa yang melantun. Tetapi bagi yang tidak mahu gunakan umpan tapa, anda...

Umpan Palet Patin Terkini

  Hari ni rasa berbesar hati nak kongsikan umpan patin yang saya dah lama pakai. Alhamdulillah setakat ni banyak sangat bagi sumbangan jackport dan hadiah...

Cara Guna Serbuk Roti Sebagai Umpan Memancing

  Bahan-bahan keperluan:   Serbuk roti 1 kg. Perisa kelapa Original. Perisa soya Original. Perisa honeydew Original. Kelapa parut. Keropok jagung.   Cara penyediaan Umpan:   Jom like & See First www.facebook.com/umpanmania101   Sediakan satu bekas bancuhan. Kemudian...

Minyak Mangga Umpan Patin

  Korang kenal buah mangga yang dinamakan kuinin? Cuba bayangkan aroma buah mangga kuinin tu. Memang padu lagi padu dari harum manis. Tapi tau ke...

DIY Umpan – Umpan Terbang Soya Kongkang

  DIY Umpan – Umpan Terbang Soya Kongkang Bagi penggemar pancingan kolam air tawar terutamanya pancingan patin, pasti sudah terbiasa dengan istilah umpan kongkang. Sifat utama...

Post Popular

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: