24.7 C
Shah Alam
Friday, 14 August, 2020

Diy Umpan

Perkongsian tentang jenis-jenis umpan, ramuan, cara penghasilan dan cara menggunakan umpan untuk pancingan air tawar dan air masin.

Cara Mudah Buat Umpan Tapa Udang

  Ramai yang nak pancing baung tapi tak sanggup nak hidu bau umpan tapa yang melantun. Tetapi bagi yang tidak mahu gunakan umpan tapa, anda...

Umpan Palet Patin Terkini

  Hari ni rasa berbesar hati nak kongsikan umpan patin yang saya dah lama pakai. Alhamdulillah setakat ni banyak sangat bagi sumbangan jackport dan hadiah...

Cara Guna Serbuk Roti Sebagai Umpan Memancing

  Bahan-bahan keperluan:   Serbuk roti 1 kg. Perisa kelapa Original. Perisa soya Original. Perisa honeydew Original. Kelapa parut. Keropok jagung.   Cara penyediaan Umpan:   Jom like & See First www.facebook.com/umpanmania101   Sediakan satu bekas bancuhan. Kemudian...

Minyak Mangga Umpan Patin

  Korang kenal buah mangga yang dinamakan kuinin? Cuba bayangkan aroma buah mangga kuinin tu. Memang padu lagi padu dari harum manis. Tapi tau ke...

DIY Umpan – Umpan Terbang Soya Kongkang

  DIY Umpan – Umpan Terbang Soya Kongkang Bagi penggemar pancingan kolam air tawar terutamanya pancingan patin, pasti sudah terbiasa dengan istilah umpan kongkang. Sifat utama...

Diy Pheasant Tail Nymph SBS

  NYMPH adalah salah satu pattern yang paling efektif dalam fly fishing dan mempunyai peminat yang tersendiri. Ia mungkin disebabkan ianya lebih mudah dimainkan dan...

Umpan Power Patin Mekong

  Umpan Power Patin Mekong Patin Mekong sebenarnya tidaklah cerewet sangat memilih makanan umpan sebagaimana patin tempatan. Sama ada roti, dedak atau pellet semuanya dia tibai. Namun...

Teknik Mengumpan Tongsan Sisik Halus

Teknik Mengumpan Tongsan Sisik Halus   Ikan tongsan sisik halus bukanlah spesies yang sedap dimakan tidak seperti tongsan sisik kasar, tetapi melayannya cukup seronok. Ikan ini...

Umpan Diy – Cara Buat Umpan Baung Guna Dedak!

  Biar betul? Baung makan dedak? Tentu ramai yang tak percaya tapi itulah kenyataannya dan ia telah terbukti berkesan. Saya faham kenapa ramai yang macam tak...

4 Rahsia Membuat Umpan Ikan Belanak

  Memancing ikan belanak sebenarnya tidaklah semudah yang anda sangka. Walaupun ia bukanlah satu jenis pancingan yang popular tetapi ia adalah sesuatu yang mencabar. Terutamanya...

Post Popular

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: