29.8 C
Shah Alam
Monday, 23 May, 2022

Sentap

Perkongsian lain yang membabitkan dunia memancing seperti resepi hasil pancingan, kisah-kisah mistik yang dihadapi pemancing dan macam-macam lagi.

Kenangan Paling Menyakitkan Kaki Pancing

  Pengalaman disengat ikan menjadi lumrah dalam kalangan kaki pancing. Sakit sengatan tak sedikit pun menghalang untuk terus memancing, apa yang penting keselamatan diutamakan.   “Zaman kanak-kanak...

Langkah Selamat Jika Bertembung Haiwan Liar Ketika Mancing

  Untuk memburu kelah atau tengas haruslah masuk jauh ke hulu hutan sungai pergunungan dan haruslah berbekal sedikit ilmu bagi berhadapan dengan sesuatu yang tidak...

Fikir Dulu Sebelum Nak Jadi Kaki Pancing

  Di sebalik keseronokan hobi memancing, sebenarnya ia antara hobi yang berisiko mendatangkan kecederaan dan kemudaratan sekiranya beberapa perkara di bawah ini dianggap tidak penting...

Bedah Siasat Kenapa Pemancing Gemar Berpuak-Puak

  “Memang wujud golongan pemancing yang berpuak-puak ni. Contohnya, walaupun geng dalam group fb, golongan ni ada group dia sendiri seperti group chat whatsapp dan...

Memancing Di Lubuk Perkampungan Bunian

  Perjalanan menuju ke port idaman dengan berjalan kaki dari tempat letak kenderaan mengambil masa hampir dua jam. Setelah bermandi peluh mengangkut barang-barang perkhemahan, barulah...

Gara-Gara Membunuh Ular Jadian

  Menurut Muaz, seminggu lepas, Pak cik beliau ada masuk ke dalam kebun Pak Daud tu untuk memancing. Pak Daud jenis tak kisah. Tapi orang...

Pesta Bunian Di Tengah Lubuk

  Sebelum PKP dulu,  kami merancang untuk mencuba lubuk baru yang lebih mengancam dan mendebarkan. Kali ini kami memilih sebuah lubuk yang mula menjadi sebutan...

Apa Yang Wajib Ada Untuk Memancing?

  Memancing? Apa benda memancing tu? Aktiviti memancing itu tidak akan terjadi tanpa disertai dengan 6 perkara ini. Kalau takde 6 perkara ini maka ia...

Pilihan Menu Ikan Khusus Untuk Kaum Ibu

  Isteri baru melahirkan bakal professional angler? Sebagai pemancing yang amat rapat dengan ikan, kita sepatutnya tahu spesies ikan apa yang sesuai dimakan oleh isteri...

Jawapan Yang Biasa Diberi Bila Tak Dapat Join Trip Mancing

  Kegagalan untuk menyertai sesuatu komplot atau trip memancing pada saat-saat akhir sememangnya lumrah dalam dunia memancing. Ada di antaranya disebabkan oleh hal kecemasan yang...

Post Popular

error: Hello. Cannot.
© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd 🐠 Dikendali Oleh Astro Group