25.8 C
Shah Alam
Friday, 10 June, 2022

Q & A

Soal Jawab Mancing – Mohon Pencerahan Teknik Jigging Jig Tengkorak?

  SOALAN:   Saya pernah mendengar pasal jig tengkorak atau bahasa rasminya madai... kalau tak salah la. Boleh tak admin jelaskan sedikit apa itu jig madai dan...

Soal Jawab Mancing – Pilihan Umpan Memancing Haruan?

  SOALAN:   Setahu saya, ikan haruan dipancing dengan menggunakan katak hidup dan juga gewang. Ada tak umpan lain yang boleh guna untuk memancing haruan selain katak...

Soal Jawab Mancing – Apa Gewang Terbaik Untuk Siakap?

  SOALAN:   Pening kepala aku nak pilih lure paling padu untuk buat casting siakap. Lain sifu lain lure yang diorang guna sampai aku tak reti nak...

Soal Jawab Mancing – Perlu Ke Guna Kabel Untuk Gewang Casting...

  SOALAN:   Saya masih berbelah bagi sama ada nak ikat kabel pada Pintail. Saya pernah dengar orang kata kalau pakai perambut kabel tenggiri boleh nampak dan...

Soal Jawab Mancing – Mohon Penjelasan Maksud Sebenar Pemancing Rekreasi!

  SOALAN:   Saya ada terdengar tentang istilah pemancing rekreasi. Jadi, saya nak tanya kat admin la... pemancing rekreasi ni pemancing macam mana? Apa beza dengan memancing...

Soal Jawab Mancing – Mohon Tip Maintenance Barang Pancing Supaya Kekal...

  SOALAN:   Boleh tak admin terangkan kepada saya cara-cara untuk menjaga peralatan pancing supaya tahan lama? Maksud saya mampu bertahan elok untuk yang lama sehingga 10...

Soal Jawab Mancing – Apa Teknik Paling Padu Mancing Malam?

  SOALAN:   Apa teknik memancing terbaik yang boleh dibuat pada waktu malam? Contohnya macam teknik apung menggunakan ikan hidup seperti selar dan kembung? Selain itu boleh...

Soal Jawab Mancing – Masalah Tali BC Asyik Kusut Teruk!

  SOALAN:   Saya masih baru terjebak dengan dunia casting. Saya dah pun beli  1 set casting (set baitcaster jenis low profile). Masalahnya... saya asyik jadi bihun...

Soal Jawab Mancing – Cara Mendaratkan Pari Yang Selamat Untuk Dibebaskan...

  SOALAN:   Suatu hari saya terpancing ikan pari seorang diri. Masalahnya, saya tak nak tapau ikan ni. Jadi, boleh tak admin beritahu cara-cara bagaimana untuk mengendalikan...

Soal Jawab Mancing – Berapa Panjang Leader Yang Sesuai Untuk Teknik...

  SOALAN:   Salam min... boleh tak admin buat penjelasan sikit pasal panjang leader yang sesuai untuk setup casting? Ada yang cakap pendek pun boleh, panjang pun...

Post Popular

error: Hello. Cannot.
© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd 🐠 Dikendali Oleh Astro Group