31 C
Shah Alam
Thursday, 13 December, 2018

Produk & Servis

Paparan produk memancing semasa serta perkhidmatan servis yang ditawarkan oleh pengusaha industri memancing.

Korang Tanya Umpan Jawab -(S6S27)- Teknik dapat jenggo?

  SOALAN: Saya mula berminat memancing udang galah sejak beberapa bulan lepas. Namun, kerap kali gagal membawa pulang hasil, kalau ada pun seekor dua sahaja. Set pancing sama dengan...

Korang Tanya Umpan Jawab -(S6S27)- Siakap menyorok kat mana?

  SOALAN: Salam tuan.. pada hemat tuan pada musim tengkujuh, ikan-ikan muara seperti siakap menyorok kat mana? Ada possible tak nak tangkap?   JAWAPAN: Soalan yang kedengaran tetapi sulit untuk dihurai...

Korang Tanya Umpan Jawab -(S6S26)- Faktor musim tengkujuh?

  SOALAN:   Malaysia mengalami musim tengkujuh setiap tahun. Apakah musim tengkujuh juga merupakan faktor dan mempengaruhi spesies ikan di perairan yang mengalami tengkujuh?   JAWAPAN:   Terdapat dua musim tengkujuh atau monsun utama...

Korang Tanya Umpan Jawab -(S6S25)- Kegunaan joran panjang atas bot?

  SOALAN:   Boleh tak admin jelas kenapa sesetengah pemancing menggunakan joran pantai yang panjang-panjang atas bot? Saya tengok macam pelik pulak pancing atas bot tapi pakai joran...

Korang Tanya Umpan Jawab -(S6S24)- Ikatan direct pada gewang?

  SOALAN: Bolehkah saya mengikat terus tali pancing atau perambut pada gewang yang ingin digunakan tanpa menggunakan kili atau swivel. Dan apa kelebihan dan kekurangan ikatan terus...

Jom Menjengggo di Rumah Rakit Temerloh

  Nama Temerloh memang begitu sinonim sebagai Bandar Ikan Patin. Namun tak ramai tahu, Temerloh juga sedang pesat membangun sebagai antara kawasan ‘angling tourism’ yang berpotensi untuk diketengahkan. Rumah...

Korang Tanya Umpan Jawab -(S6S23)- Kenapa kanai takde di Semenanjung?

  SOALAN: Mengapakah ikan kanai (tembaring) kurang membiak di kawasan sungai paya bakau semenanjung Malaysia sedangkan ia berada dalam kawasan suhu khatulistiwa?   JAWAPAN: Di Malaysia, ikan kanai atau Papuan black snapper...

Terminal Tackle : Kegunaan Batu Kapit

  Batu kepit / kapit atau dalam bahasa umumnya split shot adalah sejenis pemberat atau batu ladung, yang banyak penggunaannya dalam aktiviti memancing.   Bagi yang belum mengenali...

Korang Tanya Umpan Jawab -(S6S22)- Nak bagi minat teknik casting dan...

  SOALAN:   Bagaimanakah tip atau idea terbaik untuk menarik minat pemancing tempatan dalam kaedah casting dan jigging kerana sebilangan rakan pancing saya lebih gemar menggunakan kaedah pancing dasar...

Korang Tanya Umpan Jawab –(S6S21)- Tekong memancing, ikan dia punya?

  SOALAN: Apa pendapat admin terhadap tekong dan awak-awak ikut sama memancing, tetapi apabila ikan yang mereka dapat mereka ambil. Bukannya diberi kepada pemancing yang mengeluarkan duit...

Post Popular

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: