30.8 C
Shah Alam
Sunday, 29 November, 2020

Produk & Servis

Paparan produk memancing semasa serta perkhidmatan servis yang ditawarkan oleh pengusaha industri memancing.

Soal Jawab Memancing – Kaedah Terbaik Untuk CnR Ikan Pari?

  SOALAN: Suatu hari saya terpancing ikan pari seorang diri. Masalahnya, saya tak nak tapau ikan ni. Jadi, boleh tak admin beritahu cara-cara bagaimana untuk mengendalikan...

7 Lubuk Terbaik Negara Joe Biden

  Malaysia memang agak terkenal dengan banyak port memancing terbaik. Tetapi dalam asyik bercerita tentang port memancing Malaysia, apa kata kita ketahui juga port memancing...

Soal Jawab Memancing – Cara Nak Layan Hasil Casting Di Jeram

  SOALAN: Boleh tak admin buat ulasan sikit cara terbaik nak handling hasil tangkapan selepas strike? Terutamanya di sungai berarus, berbatu dan bertebing tinggi. Contoh… Kedudukan...

Soal Jawab Memancing – Panjang Leader Paling Ngam Untuk Setup Casting?

  SOALAN: Salam min... boleh tak admin buat penjelasan sikit pasal panjang leader yang sesuai untuk setup casting? Ada yang cakap pendek pun boleh, panjang pun...

Soal Jawab Memancing – Saiz Assist Hook Sepadan Dengan Jig?

  SOALAN: Salam strike admin yang hensem. Saya ada satu kemusykilan. Macam mana kita hendak memilih saiz assist hook untuk jig yang nak kita guna. Maksud...

Soal Jawab Memancing – Bila Waktu Terbaik Nak Mancing Di Kolam...

  SOALAN: Saya ada dengar-dengar orang membawang katanya kalau nak memancing ikan siakap kat kolam pancing air masin pun kita kena tengok faktor air juga? Kalau...

Kepentingan Major servis Enjin & Bot

  Bagi pengusaha bot-bot sewa ataupun pemilik bot persendirian, ekoran pandemik Covid-19 ini sudah tentu akan membataskan sedikit tempahan atau pergerakan pemancing untuk menyewa ataupun...

Kenapa Perlu Rajin Bersihkan Kamera

  Ketika hendak menangkap gambar hasil tangkapan, entah macam mana tekan banyak kali tapi ia tidak berfungsi. Anda tengok lens ada fungus dan penuh habuk....

Trip Retro – Bersantai Di Kolam Menderang

  Sekiranya anda berhasrat untuk memancing di kolam air tawar dengan suasana yang aman dan tenteram, maka Kolam Menderang, Sungkai, di negeri Perak adalah tempatnya. Jika...

Soal Jawab Memancing – Tolong Tunjuk Cara Pancing Patipok!

  SOALAN: Saya seronok tengok pemancing dapat banyak ikan patipok. Saya sampai sekarang tak pernah merasa pun. Boleh tak admin berikan tip nak cari ikan ni...

Post Popular

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group