31.6 C
Shah Alam
Sunday, 23 February, 2020

Berita & Trip

Berita dan artikel berkaitan perkembangan semasa dunia memancing dan trip-trip memancing oleh para pemancing.

Trip Retro – Kembara Mencari Kelah Sebarau di Bumi Laos (part...

  (Teks & Foto: Mohamed Shah Kadir) HARI KEEMPAT: Pada awal pagi, kami turun bersarapan sambil menikmati `open air` di tepi tasik. Makanan pun sedap, terdiri dari...

Trip Retro – Kembara Mencari Kelah Sebarau di Bumi Laos (part...

(Teks & Foto: Mohamed Shah Kadir) Negara Laos bersempadan dengan negara Thailand, Vietnam dan Kemboja. Ia mendapat kemerdekaan daripada Perancis pada tahun 1953 dan ia...

Trip Retro – Ceramin-Ceramin Pelantar Haji Richard (part 2)

  Penat jigging dan ikan juga tidak galak jig, saya bertukar kepada pancingan dasar pula. Lagipun jam sudah menunjukkan jam 1.48 petang. Kami semua sepakat...

Trip Retro – Ceramin-Ceramin Pelantar Haji Richard (part 1)

  “Bah, pelantar minyak hari khamis ni!” Begitulah Whatsapp teks daripada si Nam tatkala saya sedang asyik casting siakap di Sungai Tengulian. “Dilayan bah kalau kau,” jawab...

Trip Dalam Memori – Sebarau Lubuk Bawah Kolong

  Memancing dengan teknik mengilat adalah salah satu seni dalam teknik memancing masa kini. Kelebihan teknik ini tentunya pemancing tidak perlu bersusah payah mencari atau...

Trip Retro – Bersantai Di Togok Johor Lama

  Pancingan togok bukanlah jenis pancingan yang sentiasa menjadi perbualan pemancing, namun ia sangat popular bagi pemancing zon selatan. Kos yang dikeluarkan tidaklah terlalu besar berbanding...

Trip Retro – Rezeki Geng Paramedik Perairan Jarak

  Saya menerima undangan dari Sharifuddin Said (Din), Pembantu Pegawai Perubatan Hospital Seri Manjung, Perak untuk menyertai trip memancing di sekitar perairan Jarak bersama geng...

Trip Retro – Berpeluh Di Alur Paloh

  Lanun Angler yang berasal dari Johor dan Kuala Lumpur memulakan langkah perbincangan dari awal tahun lagi. Perairan Sarawak sememangnya terkenal bagi kaki pancing laut dalam...

Trip Retro – Royal Belum Tatkala Surut

  Sementara menunggu houseboat bertolak, Wan sempat mengilat di bahagian hadapan dan berjaya mendaratkan seekor sebarau remaja. Sebaik sahaja house boat berlabuh berdekatan dengan Sungai...

Trip Retro – Sunuh Kijal Pengubat Lara

  “Sebenarnya, dah lama abang ipar aku ajak mancing laut ni. Aku je yang kata nanti dulu kat dia. Sampai dia perlilah, sampai bila nak...

Post Popular

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: